Ben je op zoek naar inspiratie voor een tapas lunch, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een aantal tapas recepten voor je geselecteerd. De gerechten staan allemaal snel op tafel en lenen zich er goed voor om tegelijkertijd klaar gemaakt te worden.

Zit er iets tussen wat je echt niet lust? Kijk dan gerust even verder, want we hebben op moment van schrijven een ruime selectie van meer dan 100 recepten online staan. Daarnaast wordt de selectie wekelijks wordt uitgebreid! Een van de onderstaande tapas gerechten bevatten vlees! Ben je vegetariër? Vergeet dan niet even bij de vegetarische tapas te kijken, want we willen je uiteraard niet teleurstellen.

In dit overzicht zul je naast tapas ook een aantal Italiaanse hapjes tegenkomen die goed te combineren zijn met de Spaanse gerechtjes.

1. Tortilla de patatas

Spaanse omelet met aardappel. Typische gerecht dat je tegen komt in de gezellige Spaanse straatjes. Te variëren met groenten naar keuze!

tortilla patatas

2. Bruschetta met pesto en tomaat

Een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met pesto, belegd met tomaat en besprenkeld met olijfolie, zout en peper.

bruschetta

3. Panini met serranoham

Dit is eigenlijk geen tapas, maar kan prima geserveerd worden bij de lunch. Een panini is een Italiaanse broodjes uit de contactgrill met serranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes. Eventueel koud te serveren als het buiten warm weer is. Erg lekker, maar ook snel op tafel!

panini broodje

4. Filodeeg pizzaatjes

Dit is een leuke variant op gewone pizzaatjes! Je maakt de bodem van filodeeg, waardoor deze lekker knapperig wordt.

filodeeg pizza
filodeeg pizza

5. Mini burgers

Deze mini burgers zien er leuk uit! De burgers maak je zelf op smaak. Zet ze vast met een prikker om de ingrediënten goed bij elkaar te houden.

mini hamburgers
mini hamburgers

6. Caprese rolletjes

Je kent wellicht de caprese salade wel! Met de kleuren van de Italiaanse vlag. Dit recept beschrijft hoe je caprese rolletjes kan maken. Dit zijn een soort pizzarollen uit de oven.

7. Wraps met garnalen en spek

Niet iedereen is een liefhebber van garnalen. Maar als je er wel van houdt, dan is de combinatie van garnalen met spek zeker aan te raden!

8. Sla tortilla

Een gerecht met groen en rode kleuren ziet er altijd goed uit. Maak deze tortilla’s met een blad sla als schelp.

Wil je meer verschillende gerechten serveren tijdens de lunch? Een soepje doet het in combinatie met bovenstaande gerechten altijd goed! Bijvoorbeeld een tomatensoep. Houd je soep over? Dan is dit prima te bewaren tot de volgende dag. Als je het langer dan een dag wilt bewaren, dan kan dit in de vriezer. In diepvriesbakje blijft de soep tot maximaal 3 maanden houdbaar! Je kunt ook overwegen om gazpacho te maken als het een warme zomerdag is.

9. Gazpacho

Gazpacho is een koude Spaanse tomatensoep. Je leest hier hoe je ‘m maakt.