Als je graag en veel kookt wil je het jezelf natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk maken. Heb jij al een goed uitgeruste keuken? Dingen als een inductie kookplaat kunnen jouw kookervaring echt naar een hoger niveau tillen. Dit zijn vier items die elke bevlogen thuiskok nodig heeft.

Een inductiekookplaat

Kook jij nog niet op inductie? Breng daar dan zo snel mogelijk verandering in! Koken op inductie is niet alleen energiezuinig. Het is ook nog eens makkelijker, sneller, veiliger en gemakkelijker schoon te houden. Bovendien bevat een inductiekookplaat allerlei extra functies waar je met gas niet van kunt profiteren. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsfunctie die de kookplaat uitschakelt als je de pan van het vuur haalt, een snelwarmfunctie of de mogelijkheid om verschillende kookzones met elkaar te combineren. Een inductiekookplaat is helaas niet goedkoop en je wilt dat de inductiekookplaat goed z’n werk doet. Doe daarom goed vooronderzoek om tot de beste kookplaat voor jouw keuken te komen.

Een kokend-waterkraan

Voor veel gerechten heb je kokend water nodig. Denk aan het koken van pasta of rijst, maar ook het oplossen van bouillon gaat het makkelijkst in kokend water. Water koken kan veel tijd in beslag nemen. Maak het jezelf daarom gemakkelijk met een kokend-waterkraan. Veel mensen vinden het een eng idee dat er kokend water uit de kraan komt, maar de meeste kokend-waterkranen hebben een goede veiligheidsfunctie, waardoor vergissen praktisch onmogelijk is.

Een grote vaatwasser

Als jij vaak uitgebreid kookt weet je waarschijnlijk dat je met grote en ingewikkelde recepten ook een hoop troep maakt. Doe jezelf daarom een plezier en investeer in een grote vaatwasser, zodat je niet de hele tijd de vaatwasser meerdere keren moet laten draaien. Dat is niet alleen makkelijk, maar scheelt ook nog eens een hoop energie. Leer jezelf aan om tijdens het koken alvast wat dingetjes in de vaatwasser te zetten. Een schone en opgeruimde keuken is van cruciaal belang tijdens het koken.

Een airfryer

Hoewel veel koks een airfryer zien als heiligschennis, kan dit ding toch ideaal zijn. De echte haute cuisine ga je hier niet in maken, maar bijgerechten die je anders in de oven zou doen zijn in de airfryer sneller klaar en vaak ook regelmatiger gaar. De airfryer is niet alleen geschikt voor snacks, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om groenten in te garen of afbakbroodjes af te bakken. Heb jij deze 4 items al in huis?