De hedendaagse keuken is een hele andere keuken als de keuken van vroeger. Je hebt enerzijds meer hulpmiddelen in de lades, denk aan schilmesjes, snijplanken etc. en anderzijds veel meer (elektrische) apparatuur. Sommige apparatuur is leuk voor de heb en sommige apparatuur is eigenlijk wel noodzakelijk. Denk hierbij aan een gasfornuis en een vaatwasser. Dit is eigenlijk standaard keukenapparatuur die je aanschaft bij een nieuwe keuken. Mocht het nog niet ingebouwd zijn, dan kun je altijd nabestellen. B.v. online op vergelijkingssites als de beste vaatwasser.

In dit artikel willen we daar niet te veel op in gaan. We willen je graag een aantal apparatuur tips geven die enorm handig zijn!

Pastamachine

Als je dol bent op Italiaanse pasta, dan kun je een pastamachine overwegen. Met een pastamachine maak je vanzelfsprekend je eigen pasta. Dit doe je door bloem, eieren, een snufje zout en eventueel olijfolie te mengen. De dikte van het deeg bepaal je vervolgens zelf door de afstand van de walsen aan te passen. Met een pastamachine kun je o.a. je eigen tagliatelle maken.

Airfryer

De airfryer is een soort van elektrische oven waarmee je met weinig vet hapjes kunt bereiden. Het is eigenlijk een gezond alternatief op de frituurpan. Naast snacks kun je er veel meer dingen mee! Denk aan het bakken van taarten enzovoort. De airfryers nemen nog steeds toe in populariteit. Ze worden aangeboden door verschillende merken waaronder Philips.

De beste airfryer voor jezelf kun je op vergelijkingswebsites vinden, als debeste.com/airfryer. Ze hebben diverse formaten en prijskaartjes. Kijk welke het beste bij jouw doeleinden en gezinsgrootte past. Gebruik je de airfryer alleen voor snackjes? Dan hoef je wellicht niet één met een gigantische inhoud. Voordeel is dat prijs dan over het algemeen ook wat lager is.

Staafmixer

Of je nou gazpacho maakt of je zelfgemaakte mayonaise; aan een staafmixer ontkom je eigenlijk niet. Het is een ideaal apparaat om te pureren. Waar een blender vastloopt in de te vaste massa, pureert een staafmixer door. Meestal zit er een kom bijgeleverd, zodat het niet te veel spettert/morst.

Keukenmachine

Een keukenmachine is een hele investering, maar een leuke tool als je een liefhebber van b.v. het maken van je eigen deeg voor pizza’s of pasta. Daarnaast ook geschikt als je groenten wilt snijden, raspen of hakken. Met uitbreidingssets kun je zelfs je eigen gehakt malen en persen. Dit alles heeft wel een prijskaartje. De creme de la creme in de keukenmachine wereld is het merk Kitchenaid.