De zomerzon straalt fel aan de horizon en de geur van smeulend houtskool vult de lucht. Het is tijd om de barbecue aan te steken en te genieten van heerlijke gerechten die de smaakpapillen prikkelen. Of je nu een fervent grillmeester bent of gewoonweg van goed eten houdt, er is iets magisch aan het bereiden van maaltijden op de barbecue. De combinatie van sissende vlammen, rokerige aroma’s en de unieke smaak van gegrild vlees, vis en groenten is simpelweg onweerstaanbaar.

Van sappige steaks tot perfect gegrilde hamburgers, de barbecue biedt eindeloze mogelijkheden om smaakvolle gerechten te creëren. Voeg wat kruiden en marinades toe en je transformeert gewone ingrediënten in ware culinaire meesterwerken. Denk aan smaakvol gemarineerde kipspiesen, waarbij de zoete en pittige smaken harmonieus samenkomen. Of wat dacht je van een sappige zalmfilet, die op de barbecue wordt gegrild en een heerlijk rokerig accent krijgt?

Voor de vegetariërs onder ons zijn er tal van opties om van te watertanden. Gegrilde groentespiezen met kleurrijke paprika’s, champignons en courgettes zijn een smaakvolle traktatie. Je kunt zelfs een hele bloemkool roosteren tot een mals en verrassend gerecht. En laten we de geroosterde maïskolven niet vergeten, die met een beetje boter en zout een heerlijke zoete smaak krijgen.

Dus maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen en je gasten te verrassen met een culinair feest op de barbecue. De mogelijkheden zijn eindeloos en de smaak is onvergetelijk. Dus steek die grill aan, verzamel je favoriete ingrediënten en geniet van de smakelijke geneugten die de barbecue te bieden heeft. We delen graag een aantal van onze aanraders!

Taco’s met pulled pork

Pulled pork is een populair gerecht dat gemaakt wordt van langzaam gegaard varkensvlees, meestal afkomstig van de schouder of de nek van het varken. Het is een kookmethode waarbij het vlees gedurende een lange tijd op lage temperatuur wordt bereid. Deze procureur is heerlijk fris i.c.m. creme freche.

Pistolet met gehaktballetjes

Dit gerecht bestaat uit een tijgerpistolet (een type broodje met een tijgerpatroon op de korst) dat gevuld is met gehaktballetjes. Het is een populair gerecht dat vaak wordt geserveerd als snelle maaltijd of als een hartige snack.

De gehaktballetjes worden gemaakt van gemalen rundvlees en varkensvlees. Het gehakt wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden, aardappel en kaas. Uiteraard kun je variëren afhankelijk van de gewenste smaak.

De gehaktballetjes worden gebakken voor krokante korst en gegaard. Vervolgens worden ze op een tijgerpistolet geplaatst, dat meestal licht geroosterd is. Het broodje kan worden aangevuld met verschillende toppings en sauzen, zoals barbecuesaus, kaas, uien, sla, augurken, enzovoort, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur.

Nacho’s met pulled pork

Hier boven kwam je al pulled pork tegen. Dit kun je ook heerlijk combineren met nacho’s.

Nacho’s zijn een populaire snack die bestaat uit tortillachips bedekt met verschillende toppings, meestal gesmolten kaas en andere ingrediënten. Ze zijn vernoemd naar Ignacio “Nacho” Anaya, een Mexicaanse kok die naar verluidt het gerecht voor het eerst bereidde in de jaren 1940.

De basis van nacho’s zijn de tortillachips, die gemaakt worden van maïstortilla’s die in driehoekige vormen zijn gesneden en vervolgens gebakken of gefrituurd. Deze chips hebben een knapperige textuur en zijn vaak zout gekruid.

Pittige kipkluifjes

Pittige kipkluifjes bestaan uit kippenvleugels of drumsticks die gemarineerd en gekruid zijn met pittige smaakmakers voordat ze worden gebakken, gegrild of gefrituurd. Ze staan bekend om hun intense smaak en pittige kick.
De kipkluifjes kun je ook prima bereiden op de bbq. Garneer met bosui voor mooie presentatie.

Gegrilde tropische kipstokjes

Ben je niet dol op botten en/of kipkluifjes? Dan zijn deze lekkere tropische kipstokjes met kipfilet wellicht een optie. Serveer met verse mangosaus voor een heerlijke combinatie.