Steeds meer mensen zijn of volledig vegetarisch of deels vegetarisch. Dat laatste is eigenlijk heel gewoon geworden. Men wordt in de volksmond ook wel flexitariers genoemd. Dit kan je zijn om diverse redenen. Bijvoorbeeld voor het milieu, dierenwelzijn of omdat je gevarieerd wilt eten en dat vlees daar niet perse deel van uit hoeft te maken. Wij delen in dit artikel een aantal lekkere recepten, waar je mee uit de voeten kunt! De donkere maanden zijn bij uitstek gezond om eens wat anders dan anders te proberen! Als bijgerecht of als hapje op de tafel. Veel plezier gewenst in de de keuken!

Gevulde aubergine bootjes met linzen

Dit bijgerecht is prima in te zetten als vleesvervanger! Een heerlijk gerecht voor de afwisseling.

gevulde aubergine

Crostini’s

Deze crostini’s maak je eenvoudig zelf. Voorzie ze van een beetje zelfgemaakte pesto, een mozzarella bolletje en een tomaat en genieten maar.

crostini pesto tomaat

Gefrituurde mozzarella balletjes

Wil je mozzarella eens op een andere manier proberen? Paneer de balletjes dan en frituur ze kort in olie. Dit kan in de frituurpan of ik een steelpannetje.

mozzerella gefrituurd

Kaasloempia’s

Als je wilt variëren met kaas? Dan kun je ook loempia’s maken in filodeeg! Serveer met zelfgemaakte chilisaus.

kaasloempia's

Nacho’s

Nacho’s komen uit de Mexicaanse keuken. Een heerlijk hapje dat ook vaak op terrassen wordt geserveerd. Ook nacho’s doen het goed met chilisaus! Je kunt ook variëren met de ingrediënten! Voeg bijvoorbeeld avocado toe!

nacho's uit de oven

Aubergine pizaatjes

Aubergine is eigenlijk vest lekker als je weet wat je er mee kunt doen! In het begin van dit artikel begonnen we met een bootje, maar ook deze lekkere pizza schijfjes maak je eenvoudig zelf. Pizza schijfjes zijn ook als hapje te serveren.

aubergine pizzaatjes

Spaanse churros met kaneel en poedersuiker

Ook in Nederland zie je deze heerlijke hapjes steeds vaker! Gefrituurde deeg strookjes met kaneel.

churros

Ben je opzoek naar meer vegetarische hapjes? Kijk daarvoor dan in de daarvoor bestemde categorie: vegetarische hapjes.