Dipsauzen zijn veelzijdige smaakmakers die elk feestje, diner of snackmoment tot een hoger niveau kunnen tillen. Of je nu knapperige groenten, knapperige nacho’s, of gegrild vlees hebt, een goede dipsaus kan het verschil maken. Hier is een lijst van de populairste en lekkerste dipsauzen van dit moment:

 1. Guacamole – Deze klassieker uit de Mexicaanse keuken blijft een favoriet. Gemaakt van rijpe avocado’s, limoensap, tomaten, ui, koriander en een snufje zout, is het de perfecte dip voor tortillachips of als topping op een taco.
 2. Hummus – Deze romige dip op basis van kikkererwten, tahin, olijfolie, knoflook en citroensap wint nog steeds aan populariteit. Het is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en past perfect bij pitabrood of rauwe groenten.
 3. Tzatziki – Deze verfrissende Griekse saus, gemaakt van yoghurt, komkommer, knoflook, dille en olijfolie, is ideaal voor zomerse dagen en heerlijk bij gegrild vlees of vis.
 4. Salsa Roja – Een pittige tomatensaus met pepers, uien, knoflook en kruiden. Ideaal voor de liefhebbers van wat pit!
 5. Aioli – Deze mediterrane knoflookmayonaise is rijk en romig, en is perfect als dip voor frites of gegrilde groenten.
 6. Baba Ganoush – Een heerlijke dip gemaakt van geroosterde aubergine, tahin, knoflook en citroensap. Dit Midden-Oosterse recept is een must-try voor iedereen die van smaakvolle dips houdt.
 7. Cheese dip – Voor de kaasliefhebbers is er niets beters dan een warme, smeuïge kaasdip, vaak gecombineerd met wat jalapeño voor extra kick.
 8. Pesto – Hoewel traditioneel gezien meer een pasta saus, doet pesto het ook uitstekend als dip. De combinatie van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie is simpelweg goddelijk.
 9. Satésaus – Deze pindasaus van Aziatische oorsprong is niet alleen heerlijk bij kip, maar ook bij tofu of als dip voor brood. De combinatie van pinda’s, kokosmelk en kruiden zorgt voor een rijke smaak.
 10. Eiersalade Een klassieker onder de broodbeleg en dips. Deze romige, rijke salade wordt gemaakt van hardgekookte eieren, mayonaise, mosterd, fijngesneden bieslook of lente-ui, en kruiden zoals zout, peper en soms een vleugje paprikapoeder of kerrie. Het is een veelzijdige spread die kan worden geserveerd op toast, broodjes, crackers of als vulling voor wraps. Sommige varianten voegen ook fijngehakte augurken, rode ui of selderij toe voor een extra crunch en smaak. Eiersalade kan zowel als lunch of als smaakvol tussendoortje worden genoten. Het is ook een populaire keuze voor picknicks en feestjes.
 11. Ranch dip – Deze romige Amerikaanse dip op basis van zure room, mayonaise, knoflook en kruiden is vooral populair bij rauwe groenten of als dressing over salades.
 12. Tapenade – Deze dikke pasta uit de Mediterrane keuken wordt traditioneel gemaakt van olijven, kappertjes, ansjovis en olijfolie. Het is een heerlijke dip voor knapperig brood.
 13. Chimichurri – Deze Argentijnse saus is gemaakt van fijngehakte peterselie, knoflook, olijfolie, oregano en rode wijnazijn. Het is zowel een marinade als een dip, vooral populair bij gegrild vlees.
 14. Cacik – Een Turkse variant op tzatziki, maar vaak wat dunner en met toevoeging van munt.
 15. Remoulade – Een mayonaise-achtige saus met mosterd, augurken, kappertjes en kruiden. Vaak geserveerd met vis of als dip voor frites.
 16. Muhammara – Een Midden-Oosterse dip op basis van geroosterde rode paprika’s, walnoten, broodkruimels en granaatappelmelasse.
 17. Queso Fundido – Een gesmolten kaasdip uit Mexico, vaak op smaak gebracht met chorizo en geroosterde chilipepers.
 18. Hummus met rode biet – Een variant op de traditionele hummus, waarbij rode biet wordt toegevoegd voor een aardse smaak en een levendige kleur.
 19. Heksenkaas Deze verrassende dip uit Nederland heeft in korte tijd veel harten veroverd. Heksenkaas is een frisse, romige spread gemaakt van roomkaas, verse kruiden, en meestal prei en knoflook. De naam is pakkend en speels, wat bijdraagt aan de populariteit van het product. De smeuïge structuur en de unieke smaak maken het perfect voor op een stokbroodje, toastje of als dip voor rauwkost. Ook is het heerlijk als vulling in wraps of bij de borrel.
 20. Mango Chutney – Een zoete en licht pittige dip uit de Indiase keuken, gemaakt van mango, suiker, azijn en specerijen.
 21. Wasabi Mayo – Een pittige mix van wasabi en mayonaise. Vooral heerlijk bij sushi, zeevruchten of als dip voor frites.
 22. Blue Cheese dip – Een romige dip op basis van blauwe kaas, zure room en mayonaise. Perfect voor vleugels of als een dip voor rauwe groenten.

Of je nu op zoek bent naar iets romigs, pittigs, zouts of zoets, er is altijd een dipsaus die perfect past bij wat je in gedachten hebt. Experimenteer, mix en match, en ontdek je nieuwe favoriete dipsaus!