Ben je even zat van de Nederlandse bitterballen en de Spaanse keuken? De mediterrane keuken biedt natuurlijk veel alternatieven. We willen je in dit topic graag wat inspiratie laten zien, zodat jij hopelijk een uitstapje kunt maken naar de Italiaanse keuken.

In Italië noemen ze hapjes vooraf ook wel antipasti. Het leuke aan antipasti is dat het letterlijk voor de maaltijd betekent. Als je Italië rondreist dan zul je zien dat de antipasti per regio verschillen. Men eet doorgaans een stuk uitgebreider dan wij gewend zijn in Nederland. Het diner is dan ook uitgebreid over meerdere gangen. De eerste gang bestaat doorgaans uit één of meerdere antipasti. Heerlijke delicatessen van b.v. kaas, vlees of ham, maar ook bruschetta. Bruschetta is een typisch Italiaans voorafje. Een gegrild brood dat belegd is met een topping.

De antipasti wordt gevolgd door de primi piatti. Dit is eigenlijk het voorgerecht zoals wij die kennen. In Italië krijg je in deze gang doorgaans risotto, pasta of soep. Als hoofd gang wordt gevolgd met de secondi piatti, die doorgaans bestaat uit een vlees- of visgerecht. Tot slot volgt het dolce ofwel nagerecht om af te sluiten.

We delen hieronder een paar lekkere voorafjes en desserts om je te prikkelen! We hopen dat er wat lekkere inspiratie voor je tussen zit. Als je tips hebt dan horen we deze graag! Laat ze achter via het contactformulier of op Facebook.

Bruschetta met tomaat, kaas en basilicum

bruschetta tomaat kaas bascilicum

Caprese rolletjes

Authentieke lasagne

authentieke lasagne bolognese

Limoncello tiramisu

limoncello tiramisu

Panna cotta met honing en walnoten

panna cotta honing walnoot