Koolhydraatarm eten is steeds populairder. Of je nou eens op de koolhydraten wilt letten of je aan een serieus dieet bent begonnen. Het letten op je voedingsstoffen hoeft echter helemaal niet te betekenen dat je niks lekkers meer kunt eten. In dit topic willen we er graag een aantal gerechten uit lichten die voor jouw nog steeds interessant kunnen zijn en die dus binnen je dieet passen.

Belangrijk om te beseffen is dat je ook om de sausjes en paneermiddelen moet denken! Deze kunnen rijk aan koolhydraten zijn. Onderstaande recepten willen we je aanbevelen als zijnde koolhydraatarm.

Olijven

olijven

Laten we aftrappen met olijven. Olijven bevatten slechts 0,2 gram koolhydraten per 100 gr. Dat is erg weinig. Prima om op tafel te zetten dus! Bovendien zijn ze erg gezond. Ze bevatten namelijk geen cholesterol en helpen tegen hartkloppingen. Ook het gebruik van olijf olie is erg aan te raden i.v.m. de onverzadigde, gezonde vetten.

Gamba’s in knoflookolie

gamba spies knoflook

Een spiesje met daaraan gamba’s die gemarineerd zijn met knoflookolie is een geschikt koolhydraatarm hapje om op tafel te zetten. Je kunt ze uiteraard ook in de pan garen, dat hoeft niet perse op de barbecue.

Gebakken sardientjes

sardientjes met tomatensaus

Sardientjes zijn straalvinnige vissen uit de familie haringen die hun naam te danken hebben aan de streek waar ze vroeger in grote getale gevangen werden, namelijk Sardinie! Sardinië is een Italiaans eiland. Ze bevatten geen koolhydraten. Wees wel lichtelijk zuinig met de tomaten. Deze bevatten ongeveer 3 gram koolhydraten per 100 gram tomaten.


Gevulde champignons

gevulde champion

Gevulde champignons zijn heerlijk en bevatten bijna geen koolhydraten. Vul ze met roomkaas, heksenkaas of monchou. Monchou bevat slechts 0,4 gram koolhydraten per 100 gram.