Ben je dol op koken en ben je ook van mening dat een mooie keuken één van de belangrijkste vertrekken van de woning is? Het aankleden van de keuken kun je doen op verschillende manieren. Denk aan het ophangen van accessoires, verven of sauzen van een muur of het maken van een gedecoreerde getegelde muur. Als je niet je hele muur opnieuw wilt tegelen met Spaanse Azulejos of Delfts blauw, kun je ook een leuk tegeltje ophangen ter decoratie. In de hedendaags moderne tijden kun je zo zelfbedachte spreuken op een tegeltje laten opnemen, passend bij jouw eigen smaak en interieur.

Er zijn een aantal bekende spreuken als het om eten, drinken koken gaat. We gaan ze met je delen! Welke zou het beste bij jou passen?

Nederlands

  • “Verandering van spijs doet eten”
  • “Koken is zilver, frituren is goud “
  • “Er is pas een probleem als de wijn op is”
  • “Ik zou vandaag koken, maar de blikopener is weg”
  • “Ik wil graag aan sport doen: bitterbal lijkt me leuk”


Engels

  • “One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well” – Verginia Woolf
  • “A recipe has no soul. You as the cook must bring soul to the recipe” – Thomas Keller
  • “I was 32 when I started cooking; up until then, I just ate” – Julia Child
  • “Live life with a little spice”
  • “Coffee is not my cup of tea”

Op internet kom je nog veel meer leuke quotes of spreuken tegen die je op een tegeltje kwijt zou kunnen. Een quote is Nederlands voor een spreuk. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Wil je meer inspiratie opdoen? Je kunt voor inspiratie Googlen op termen als voedsel spreuken, food quotes of kitchen quotes. Ook op Pinterest vind je diverse leuke spreuken en quotes.

Als je niet van spreukjes houdt, dan is het ook een optie om een foto op te nemen op het tegeltje. Op deze manier kun je een favoriete herinnering vereeuwigen! Dit gaat als volgt te werk: je neemt de foto van hetgeen dat je op het tegeltje wilt hebben, je kopieert de foto vanaf je telefoon of camera naar je computer of laptop en upload deze foto vervolgens op de website van de tegeltjesfabrikant. Op de website kies je een mooie tegel uit de past bij jouw stijl en je plaatst de bestelling. De tegel wordt dan naar je toegezonden via de post.

Kortom tegeltjes bedrukken is helemaal van deze tijd. Als je zou moeten kiezen tussen een foto of een spreuk? Waar zou jouw voorkeur dan naar uit gaan?