Het eind van de zomer is in zicht. Misschien ben je wel naar Spanje of een Spaans eiland geweest en ben je in aanraking gekomen met de heerlijke tapas hapjes. Goed nieuws als dat het geval is: je hoeft niet tot de volgende zomer te wachten voordat je weer heerlijk kunt genieten. Breng de tapas hapjes in huis door ze zelf te maken! In dit artikel delen we met je een drietal gerechten die naar ons idee onmisbaar zijn!

Gazpacho

gazpacho

Als je aan soep denkt, dan denk je wellicht aan een hete kom op de tafel. Met gazpacho is het het tegenovergestelde! Gazpacho is koude tomatensoep met rauwe groenten. Het is erg populair met warme dagen. Een hete soep verwarmt je dan immers alleen maar meer. Deze koude soep biedt verkoeling. En het goede nieuws: het gaat er zeker in!

Bekijk hier het recept voor gazpacho

Calamaris

calamares inktvisringen

Dit gerecht wordt in Spanje Calamari genoemd. Het zijn gefrituurde inktvisringen. Het lichaam van de inktvis bestaat eigenlijk uit een soort koker met ingewanden. Indien je de ingewanden verwijderd, ontstaat er een soort van buis. Door de buis te snijden tot ringen, maak je de basis van dit gerecht. De korst maak je lekker op smaak. Deze wordt krokant in de hete olie. Genieten maar.

Bekijk het recept van calamaris

Torilla de Patatas

tortilla patatas (spaanse tortilla)

Dit is een van de meest bekende gerechten uit Spanje: de Spaanse omelet ofwel de Tortilla. In de Tortilla de Patatas worden aardappelen gebruikt. Dit zorgt voor een goede basis als je dit als ontbijt of lunch neemt! De Spaanse omelet wordt vaak gedeeld. Er zijn wel monster-omelets voor 15 personen te verkrijgen! Je bereidt de Tortilla eenvoudig zelf. Je bent hiervoor een goede koekenpan en de ingrediënten nodig.

Bekijk het recept voor de Spaanse tortilla