Heb je een nieuwe woning gekocht of ben je van plan een nieuwe keuken in je bestaande woning te plaatsen? Dan wil je goed beslagen ten ijs gaan! In dit artikel geven we je graag een aantal tips die onzes inziens het overwegen waard zijn. Een keuken koop je namelijk voor de lange termijn en iedere waardevolle tip vooraf is mooi meegenomen!

Keukenapparatuur

De keukenapparatuur bepaalt een groot deel van de prijs van je nieuwe keuken. Het is vooraf goed om te weten welke apparatuur bij jouw kookstijl past. Bereid je vaak (tapas) hapjes en andere gerechten? Of kook je alleen omdat het moet en houd je het liever bij aardappelen met een gehaktbal? In het eerste geval willen we adviseren om voor A-merk apparatuur te gaan. In het tweede geval kun je prima B-merken overwegen.

Daarnaast is het fornuis een belangrijk component van de keuken. Heb je voldoende aan 4 pitten? Of gebruik je vaak meerdere pitten voor je gerechten? Dan is wellicht een 5 of 6 pits fornuis de beste optie. Naar onze mening maakt het voor het eindresultaat niet uit of je een elektrisch-, inductie- of gasfornuis neemt; het is niet de viool maar die violist die zorgt voor een goed eindresultaat!

Bekijk je droomkeuken en apparatuur altijd in het echt en bestel niet online. In midden Nederland vind je keukens Zwolle en badkamers Zwolle waar voldoende aanbod is om fysiek te bekijken.

Accessoires

Goede accessoires zijn naast apparatuur onmisbaar. Als je als thuis-kok de handen serieus uit de mouwen wilt steken, dan raden we de volgende accessoires aan:

 • Messen
  Een aantal messen zijn naar ons idee niet weg te denken, waaronder een koksmes, broodmes, officemes en schilmes. Eventueel kun je nog uitbreiden met een vleesmes of uitbeenmes, maar die gebruik je waarschijnlijk niet op dagdagelijkse basis.
   
 • Sous vide koker
  Heb je je al eens afgevraagd hoe een restaurant in staat is om in massieve getallen rundvlees medium rare op te dienen binnen hetzelfde tijdsbestek? Ze maken vaak gebruik van een sous vide koker op professionele schaal. Ook in de keuken thuis kun je prima eten garen via de sous vide. Gebruik hiervoor een sous vide koker. De prijzen lopen uiteen, maar met instapmodel kun je prima uit de voeten.
 • Keukenmachine
  Een machine kun je voor meerdere doeleinden gebruiken en wordt met name interessant als je veel kneedt, klopt en bakt. Een keukenmachine helpt je zo deeg kneden, groentes snijden en slagroom opkloppen. Ideaal voor vele situaties. Bijvoorbeeld als je een pizzaoven in de tuin hebt staan en verse bodems wilt maken of dol bent op het maken van taarten.