In Nederland en België worden medewerkers doorgaans verwend met een leuke afsluiter van het jaar. Deze afsluiter is een soort van attentie voor de medewerkers en staat symbool voor een bedankje voor de inspanning om tot goede bedrijfsresultaten te komen. Kortom, waardering en dankbaarheid worden hiermee uitgedragen. Veel geziene eindejaar attenties zijn o.a. een tantième of een diner bon, maar de meest populaire blijft een kerstpakket.

Kerstpakketen bestaan al tientallen jaren en zorgen voor een positieve associatie. Vooral als het pakket face-to-face door de leidinggevende of de directeur wordt overhandigd.

Wat we je als tapas site kunnen adviseren

Er zijn diverse pakketen te krijgen. Op websites als Charles.nl zie je dat dit varieert van eenvoudige pakketten tot luxe kerstpakketten 2022. Welke je kiest om weg te geven hangt uiteraard af van het aantal werknemers en je budget. Als tapas recepten redactie zouden we niet zo snel gaan voor een drank pakket, maar adviseren we vooral de hapjes pakketten! Naar ons idee is dit een hele leuke beweging, dat kerstpakketten ook de populaire eettrends volgen. Je ziet in de kerstpakketten namelijk steeds vaker tapas achtige producten voorbijkomen, als tapenade, pesto, olijven, hummus en aioli. Een prima manier dus om in aanraking te komen met deze lekkere smeersels. Mocht je personeel deze smeersels lekker vinden, dan kunnen ze op basis van onze recepten ook zelf aan de slag in de keuken om de gasten op verjaardagen of gezellige avondjes te verwennen.

Wat zijn goede combinaties met een hapjespakket?

Veel bourgondische genieters combineren hapjes met drankjes. Er zijn een aantal overheerlijke combinaties te maken en die hoeven niet per se ingewikkeld te zijn. Denk dan aan droge worst met kaas in combinatie met een glaasje whisky of (speciaal / 0,0) bier of een goed glas wijn. Of Spaanse nacho’s in combinatie met een je favoriete drankje. Er hoeft natuurlijk niet altijd een alcoholische versnapering bij. Combineer het hapje met wat jij zelf lekker vindt en zorg voor een goede ambiance. Met name rond de kerst zijn de dagen kort en donker. Kleed het gezellig avondje aan met goede muziek, een gezellig kaarsje en maak gebruik van leuke pannetjes en schaaltjes waarop je je hapjes serveert. Tapasplanken, schaaltjes en prikkers doen het altijd goed en zorgen voor een gezelligere sfeer, dan wanneer je een zak chips op tafel zet. Kortom, een klein beetje aankleding doet wonderen. Hoewel kerst nog even op zich laat wachten, willen we je alvast veel succes wensen met de voorbereiding als je hier aan toe bent!