Het lijkt soms wel het geval te zijn dat eten of drinken buiten de deur beter smaakt. Dat is ergens wel jammer, aangezien het mooi zou zijn als je er thuis net zo van kunt genieten. Van koffie bijvoorbeeld! Hoe maak je het drinken van je dagelijkse kopje koffie thuis weer speciaal? Het lukt met deze tips!

Beste koffie kiezen

Let allereerst op het type koffie dat je maakt. In koffiezaken wordt er vaak kwalitatieve koffie geserveerd, met een uitstekende smaak. Dit kun je thuis ook kiezen! Zo ga je namelijk absoluut weer meer genieten van dat bakje koffie dat je voor jezelf zet. Probeer eens de kwalitatieve koffie van illy: hier staat een uitgedacht smaakprofiel voorop. Op die manier kun je op zoek gaan naar jouw ideale koffiemerk – dit is voor iedereen weer anders.

Ideale bereidingswijze

Let bij koffie kopen tevens op de ideale bereidingswijze. Haal je bijvoorbeeld altijd filterkoffie in huis? Misschien kun je eens voor koffiebonen gaan die je vers kunt malen. Of probeer eens espressokoffie uit, om maar wat voorbeelden te noemen. Het is aan te raden om hiertussen te variëren: zo voorkom je dat de smaak van koffie je gaat vervelen. Haal een machine in huis waarmee je verschillende bereidingswijzen kunt toepassen. Bij veel volautomaten is dit bijvoorbeeld een mogelijkheid. Zo zet je met gemak een smaakvolle kop koffie, die je elke keer weer naar wens kunt aanpassen.

Drink koffie met aandacht

Niet alleen het type koffie en de bereidingswijze zijn van belang, maar ook het koffiemoment zelf. Op een andere locatie, in een restaurant bijvoorbeeld, smaakt koffie voor het gevoel namelijk beter, omdat we het drankje hier met volle aandacht drinken. Thuis is dat lang niet altijd het geval: soms gieten we het drankje zonder erbij na te denken naar binnen. Als je bewuster van je koffiemoment geniet en hier echt even de tijd voor neemt, ervaar je ook al een verschil. En zo kies je direct voor een prettig rustmomentje in je dag! We snappen dat dit wellicht niet lukt met alle koffiemomenten door de dag heen. Maar wijs in ieder geval één koffiemoment aan waar je de tijd voor neemt.

Mooie mok of kop en schotel

Het oog wil ook wat! Serveer je kop koffie daarom in een mooie mok, of zelfs in een fraaie kop en schotel. Het lijkt misschien wat overdreven, maar dit kan je koffie-ervaring zeker verbeteren. Denk er maar eens over na: in restaurants en koffiezaken hechten we er tevens belang aan dat het geheel er netjes uitziet. Dus waarom zou dit thuis niet meetellen? Dit is een leuk cadeautje om voor je verjaardag te vragen, of gewoon om jezelf op te trakteren.