Heb jij een feestje of gezellige avond voor de boeg en ben je op zoek naar lekkere hapjes? Je kunt uitwijken naar de lokale slager of je kunt zelf de mouwen opstropen en aan de slag gaan! Een breughelplank maak je namelijk eenvoudig zelf. Sterker nog, het heeft meer voordelen! Want als je zelf te werk gaat bepaal je ook zelf wat er op de plank komt! In dit artikel willen we graag een aantal zaken opsommen, die je als inspiratie kunt gebruiken voor een moderne Breugeltafel!

Kant en klaar

Bij de slager of de supermarkt vind je kant en klare zaken die je leuk gepresenteerd op de plank kunt leggen. Denk hierbij aan ambachtelijke vleeswaren en kazen. Varieer bijvoorbeeld met oude en jonge kaas. Daarnaast kun je afwisselen met geitenkaas en gewone kaas. Kazen gaan goed samen met mosterd! Onder vleeswaren doen (gerookt) spek en (grill) worst het meestal goed!

Andere lekkernijen met vlees

Chorizo gehaktballen

Chorizo is een Spaanse worstsoort. Meng de chorizo met rundergehakt en serveer de gebakken balletjes op je plank!

Ham met monchou rolletjes

Dit recept is al tientallen jaren oud, maar daarom niet minder lekker!

Jalapeños balletjes

Jalapeños zijn (licht) pikante gehakt- of kipballetjes met de jalapeño peper. Deze zorgt voor de spice!

Knakworstjes in bladerdeeg

Een simpele maar leuke aanvulling voor op je plank! Eenvoudig in bereiding.

Kip in spek

Dit hapje bestaat uit kipfilet dat je inwikkelt met spek. Lekker zoutig en krokant!

Crispy kipnuggets

Kipnuggets maak je eenvoudig zelf. Paneer filet en gaar de nuggets. Lekker in combinatie met chilisaus!

Aanvullingen

Hebben jullie een grote maag? Of wil je meer variëren? Dan kun je prima brood, frietjes en lekkere biertjes toevoegen! Bak het brood lekker zelf af om de heerlijke geur in de keuken te verspreiden! Je kunt ook dips overwegen om toe te voegen als smeersel voor op het brood.