Voor liefhebbers van kokerellen en heerlijk eten is de mooiste periode van het jaar bijna aangebroken: de feestmaand. Eindelijk kun je smaakvol uitpakken tijdens het feestmaal, zeker de vleeseters onder ons.

Wij helpen je met liefde aan een mooi moment van samenzijn met je dierbaren door twee vleestips met je te delen die je kunt bereiden tijdens de feestdagen.

De beenham is een echte klassieker

Wil je een heerlijk stukje vlees op tafel zetten wat je eenvoudig kunt bereiden en dat veel mensen lekker vinden? Ga dan voor beenham. Beenham is razend populair in Nederland en een veelzijdig stukje vlees. Het is het dikste deel van de achterbil van een varken. Beenham kent zijn oorsprong in Canada, waar die als een geheel gemarineerde en gepekelde ham met de Kerst gegeten werd. In Nederland wordt de beenham licht gerookt en blijven de zwoerd en het spek zitten, wat resulteert in een unieke smaakbeleving.

Bij de online slager kun je verschillende soorten beenham kopen. De klassieker met beenham is door het vlees op te dienen met een marinade van honing en mosterd. Of je nu gaat voor deze klassieker, beenham wellington of een beenham in rode wijnsaus, jij geniet culinair met ham!

Tip: maak een flinke portie, dan kun je de beenham de volgende dag nog heerlijk koud op je broodje of boterham eten.

Favoriet van velen: de ossenhaas

Niet alleen beenham is veel terug te vinden op de Nederlandse tafels tijdens de feestdagen, ook de ossenhaas is een van de favorieten! Wist je dat ossenhaas een andere benaming is voor biefstuk van de haas? Het gaat om hetzelfde stuk rundvlees. Ossenhaas is een deel van de lende-rug van het rund en daarmee het meest zachte deel van het dier. Dit resulteert in een enorme malsheid.  Met ossenhaas kun je perfect uitpakken tijdens de feestdagen.

Het je ook zo’n zin gekregen in dit malse stukje vlees van het rund? Ossenhaas kopen doe je bij de online slager. De online slager garandeert jou een stukjes vlees van topkwaliteit waar jij en je tafelgenoten van gaan watertanden! Voor het beste resultaat voeg je eerst marinade toe aan de ossenhaas en laat je hem afgedekt 4 uur marineren in de koelkast. Vervolgens laat je het vlees op kamertemperatuur komen en braad je de ossenhaas rondom mooi bruin, zo kun je de malsheid ook echt proeven.

Een ding is zeker: met vlees van de online slager geniet je samen met je dierbaren van een sterwaardig menu aan een mooi gedekte feesttafel!