We hebben een vrij grote bezoekers club die geïnteresseerd is in het nuttigen en/of het bereiden van hapjes. Ten tijde van het Coronavirus zien we de aantallen bezoekers dan ook oplopen. Dat is goed voor ons, maar ook een stimulans om lekkere recepten te blijven bereiden en met de buitenwereld te delen ter inspiratie. 

Voor bepaalde doelgroepen is de Corona tijd een lastige tijd, omdat men sociaal beperkt is geraakt. Dit heeft echter ook keerzijden. Namelijk dat men andere hobby’s gaat zoeken en de creativiteit aanspreekt! Wellicht heb jij ook een nieuwe creatieve hobby erbij gekregen? Of is het tijd om een nieuwe hobby te zoeken voor het nieuwe jaar.

We willen in dit topic even stilstaan bij andere huisgemaakte zaken die momenteel populariteit winnen en die wellicht naast koken de moeite waard zijn om te proberen.

Haken

Haken is een handwerktechniek waarbij je gebruik maakt van een haaknaald, waarmee van garen lussen worden gemaakt, die samen een patroon vormen. Praktische toepassingen van haakwerk zijn bijvoorbeeld sjaals, mutsen en kinder knuffeltjes. 

Macrame

Macramé is net als haken een handwerktechniek, waarbij je knopen legt in touwtjes om mooie vormen te maken.

Tekenen en schilderen

Doorgaans zijn kinderen zijn gek op kleuren. Vanwege de kleurtjes, de vrolijkheid en het doel om tussen de lijntjes te blijven. Als je ouder wordt, vervalt de interesse voor het gros van de mensen. Terwijl kleuren wel een leuke bezigheid is, die ook prima door volwassenen kan worden uitgeoefend!
Bij tekenen en schilderen doe je namelijk aanspraak op je creativiteit. Het is als het schrijven in dagboek en het werkt therapeutisch. Wil je weer beginnen? Dan kun je gebruik maken van kleurplaten of een teken canvas.