Waarom biologische producten in de keuken beter zijn. Nederland gaat voor duurzaam en biologisch. Steeds vaker worden duurzame en biologische producten in de keuken gebruikt. Niet alleen omdat er meer smaak zit aan biologische kruiden, groenten en andere producten maar ook omdat biologisch beter is voor het milieu. Want bio groenten en kruiden worden geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. En dat proef je. Omdat duurzame producten ook nog eens beter zijn voor het milieu, is er sprake van een win/win situatie. Lees hier meer over duurzame voeding.

Een duurzame levensstijl

Waarom biologische producten kopen? Als je voor duurzaam gaat in je dagelijkse leven, ga je ook voor duurzaam inkopen. Tegenwoordig vind je in iedere supermarkt wel biologisch vlees, melk en kaas. Maar ook het aanbod vleesvervangers en biologische groenten, gedroogde peulvruchten en kruiden groeit gestaag. En duurzame reinigingsmiddelen zoals ecologische allesreinigers tref je ook steeds meer aan in de betere supermarkten. Als je voor een duurzame levensstijl gaat, kan jij je duurzame producten voor e  groot gedeelte bij een supermarkt als Jumbo of Albert Heijn inkopen. Duurzaam leven is leuk en hip.

Biologische kruiden, natuurlijke smaakmakers

Kruiden zoals pepers, basilicum, tijm, peterselie en koriander geven smaak aan ieder gerecht. Of je nu een gerecht met groenten, vlees of vis bereidt, kruiden geven een meerwaarde. De smaak van biologische kruiden is volgens kenners niet te evenaren. Verse koriander, basilicum of peterselie is ook vaak in de supermarkt te koop, zelfs met EKO keurmerk.  Kruiden helpen ook bij bepaalde klachten en worden soms ook gebruikt in detox producten. De meeste biologische producten zijn volgens deskundigen ook betere voor de gezondheid.

Duurzaam leven gaat verder dan de keuken

Het kopen van biologische voedingsmiddelen past prima bij een gezonde en duurzame levensstijl. Maar duurzaamheid gaat natuurlijk verder dan de keuken. Zo is het steeds aantrekkelijker geworden om je woning te verduurzamen of in een elektrische auto te rijden. Je vindt hier tips over een duurzame levensstijl. Want duurzaam is het nieuwe normaal. Een levensstijl waarbij er meer aandacht is voor het milieu, Fair Trade en duurzaamheid in het algemeen. Duurzaamheid gaat veel verder dan het gebruiken van biologische producten in de keuken.