Tapas zijn kleine hapjes, oorspronkelijk uit Spanje, die barstensvol smaak zitten en perfect zijn voor gezellige avonden met vrienden en familie. Je kunt van alles proeven en zelf bepalen wat je precies wilt eten. Ideaal! Maar hoe zet je nu een lekkere tapas tafel neer? Hier zijn 10 eenvoudige, maar verrukkelijke hartige tapasgerechten om van te genieten zoals ze in España doen!

1. Patatas bravas

Deze klassieker mag niet ontbreken op je tapasfeestje. Gebakken aardappelen geserveerd met een pittige tomatensaus en aioli zijn altijd een hit.

2. Albóndigas (gehaktballetjes)

Sappige gehaktballetjes, gekruid en geserveerd in een smakelijke tomatensaus. Ze zijn een favoriet in Spanje en zullen ook bij jou in de smaak vallen. Liever vegetarisch? Maak ze dan met plantaardig gehakt. Net zo lekker!

3. Gambas al Ajillo (knoflookgarnalen)

Garnalen gebakken in knoflookolie met een vleugje pittige rode peper zijn een verrukkelijke traktatie voor zeevruchtenliefhebbers. Heerlijk!

4. Pinchos met chorizo

Een eenvoudige maar smaakvolle tapas: plakjes chorizo op stokbrood, gegarneerd met olijven en paprika.

5. Pimientos de padrón (padrón pepers)

Deze milde, groene pepers worden gebakken tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn, en worden vaak geserveerd met zeezout. Een verrassende smaakervaring.

6. Gevulde champignons

Champignons gevuld met kruidenroomkaas en omwikkeld met spek zijn een heerlijk hartige traktatie. Niet voor niets vind je deze overal in Spanje!

7. Queso manchego met vijgenjam

Manchego-kaas, afkomstig uit Spanje, gaat perfect samen met zoete vijgenjam. Serveer met knapperig brood voor een eenvoudige maar elegante tapas.

8. Tortilla española (Spaanse omelet)

Dit is een dikke omelet gemaakt van aardappelen en uien is een stevige en vullende  tapasoptie. Het is eigenlijk een soort hartige taart recept en een grote favoriet onder de Spanjaarden!

9. Geroosterde groenten met romesco-saus

Geroosterde groenten, zoals paprika, courgette en aubergine, geserveerd met romesco-saus, brengen een mediterrane smaakexplosie naar je tafel.

10. Serranoham met meloen

De zoete en zoute combinatie van serranoham en sappige meloen is een verfrissende tapas om je smaakpapillen te verkwikken.

Met deze 10 eenvoudige en smaakvolle tapasgerechten kun je je gasten trakteren op een onvergetelijk smaakavontuur door Spanje heen. Of je nu een feestje geeft of gewoon wilt genieten van heerlijke hapjes, deze tapas zullen je smaakpapillen zeker verwennen. Tapas zijn gezellig, bomvol smaak en er zit voor ieder wel wat wils bij; ideaal dus!