Gezonder leven? Dan zal je ook veel meer tijd in de keuken moeten doorbrengen. Hoog tijd om de pakjes en zakjes links te laten liggen, minder af te halen en de kant-en-klare maaltijden de deur uit te doen. Dat klinkt misschien angstaanjagend. Tot nu toe waren deze producten immers jouw veiligheidsnet om snel en eenvoudig iets voedzaams op tafel te zetten. Gezond is het echter niet. Niet iedereen geniet echter van het koken. Misschien zie je het wel als noodzakelijk kwaad en kijk je er elke dag weer tegenop om te beginnen. Troost je, want je staat hier zeker niet alleen in. Maar dat je geen geboren keukenprins(es) bent, betekent natuurlijk niet dat je er hier niet van kunt leren genieten. 

Er zijn gelukkig tal van manieren waarop je koken echt een stuk leuker en makkelijker kunt maken. Hieronder volgen drie tips om je alvast een beetje op weg te helpen. 

1. Kies voor een maaltijdbox 

Maaltijdboxen zijn in de afgelopen jaren immens populair geworden. De toenemende populariteit was eerst te wijten aan de pandemie. Maar ook nu deze voorbij is, zien we dat de vraag niet afneemt. Geen wonder, want een maaltijdbox heeft veel te bieden. De voordelen liegen er niet om. 


Een van de grootste voordelen is toch wel dat dit het koken veel makkelijker maakt. Je krijgt wekelijks alle benodigde ingrediënten en bijbehorende recepten in huis. Hier hoef je verder niets voor te doen. Je hebt dus altijd alles in huis om direct te kunnen beginnen. Zo bespaar je ongelooflijk veel tijd. Je hoeft immers geen boodschappen meer te doen, geen recepten meer op te zoeken en je kunt gewoon direct beginnen. 

Het leuke van een maaltijdbox is ook dat je nieuwe ingrediënten en bereidingswijzen leert kennen. Dat maakt het koken veel leuker en zorgt voor veel meer afwisseling. 

2. Snelle recepten 

Zorg ervoor dat je altijd enkele snelle recepten achter de hand hebt. Juist voor die drukke dagen waarop je eigenlijk geen zin en/of tijd hebt om te koken. Een rijst- of pastagerecht kan al binnen vijftien minuten op tafel staan. Probeer daarom ook realistisch te zijn. Vaak denken we sneller klaar te zijn door iets af te halen of een pizza in de oven te schuiven, maar koken neemt soms juist minder tijd in beslag. Op deze lekkere recepten kun je vervolgens altijd terugvallen. 

3. Maak het fijn 

Kan je echt tegen het koken opkijken? Bedenk dan hoe je dit fijner zou kunnen maken. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Vaak ontbreekt het aan tijd voor jezelf. Ook nog moeten koken voelt dan als de zoveelste verplichting, waardoor je niet kunt doen wat je graag zou willen doen. Vraag jezelf nu eens af of je deze dingen niet kunt combineren. Zet bijvoorbeeld een fijn muziekje op tijdens het koken en zing en dans lekker mee. Zet een luisterboek op en ga verder in jouw favoriete verhaal. Allemaal dingen waardoor het koken niet alleen leuker wordt, maar ook nog eens iets wordt waar je dagelijks naar uit gaat kijken.