In een tijd waarbij we steeds meer dingen vanuit huis doen, kan een diner aan huis natuurlijk niet ontbreken. Een compleet diner gewoon in je eigen keuken, heerlijk toch? Met regen en storm weer hoef je de deur niet uit en kun je thuis genieten van allerlei culinaire gerechten. Dit allemaal gemaakt door een professionele chef-kok. Woon je in Amsterdam? Kijk dan voor een thuiskok in Amsterdam voor de optimale beleving van dineren aan huis.

We vertellen je aan de hand van deze blog graag meer over een kok aan huis en wat onder andere de voordelen hiervan zijn.

Kok aan huis, groeiende trend

Diner aan huis dat verzorgt wordt door een kok aan huis wordt steeds populairder. Mensen die van goed en lekker eten houden bezoeken meerdere malen per jaar een restaurant of gaan zelf thuis uitgebreid koken. Echter is een groeiende trend het inhuren van een thuiskok. In je eigen, vertrouwde omgeving wordt een heerlijk diner bereidt door een professionele kok. Van alle gemakken van de eigen woning (en tuin) voorzien en de vrijheid om voor een informele of meer formele setting te kiezen. Natuurlijk kun je ook mensen uitnodigen om mee te eten.

Door de positieve ervaringen die mensen er aan overhouden verspreid deze trend zich. Een thuiskok Amsterdam is bijvoorbeeld niet eens meer raar, maar gewoon aan het worden. Tevens zijn heel veel ‘’voedselfanaten’’ op zoek naar nieuwe eetervaringen. Een volledig verzorgd meer gangen diner thuis zorgt voor een nieuwe, vaak onvergetelijke ervaring.

Voordelen van thuiskok

Mocht je twijfelen of zo’n diner aan huis en een thuiskok in Amsterdam wel iets voor jou is. Dan hebben wij speciaal voor jou 5 voordelen die de voordelen beschrijven van een kok aan huis.

1: Een meer gangen diner van een topkok
2: Het optimale gemak van thuis eten, maar zonder moeite: geen reistijd, afwas of schoonmaak
3: Thuiskok in Amsterdam, maar ook elders in het land mogelijk
4: Sierlijke uitstraling met bloemen, sierlijk servies, mooi glaswerk, kandelaars, linnen en bestek
5: De beste smaak en presentatie beleving gewoon aan je eigen keukentafel

Kiezen voor een kok aan huis bied je dus meerdere voordelen. Bij kleine groepen worden gerechten vaak geserveerd. Is er een grote groep, dan kan er bediening worden meegenomen door de chef-kok. Tevens is een walking dinner vaak ook mogelijk. Dit is echter wel afhankelijk van de ruimte en of er binnen of buiten wordt gegeten.

Gemak van thuisdiner

Bij een thuis diner is niet alleen het eten belangrijk. Een mooie en aangename aankleding is minstens zo belangrijk. Wanneer je de touwtjes volledig uit handen geeft aan een chef-kok aan huis hoef jij je nergens meer zorgen over te maken. Dit is vaak al vanaf het moment dat je een thuis kok boekt. Je hoeft niet te zorgen voor glaswerk en bestek, maar je hoeft ook niet te denken aan het schoonmaken van de keuken en keukenspullen. Het gaat om de beleving van het gevoel hebben dat je uiteten bent in een restaurant, maar dit feitelijk gezien gewoon aan je eigen keukentafel is. Dit gevoel biedt een thuiskok.