Wandelen is hot en dat is niet voor niets. Het is gezond voor ons lijf en zeker ook voor onze geest. Regelmatig wandelen in de buitenlucht vergroot de conditie, de weerstand en de algehele gezondheid. Met een paar goede wandelschoenen ben je al voldoende uitgerust om op pad te gaan. Maar ook stevige tas is onontbeerlijk. Gevuld met gezond en lekker eten voor onderweg. Hier volgt inspiratie voor de juiste tas en de lekkerste hapjes. 

Sommige mensen maken er een dagelijkse gewoonte van, anderen kiezen ervoor een of twee keer per week een flink eind de paden op en de lanen in te gaan. Zij lopen kilometers ver. In dat geval zijn wandelschoenen alleen niet genoeg. Dan is het ook belangrijk een rugzak op te doen met daarin de nodige koolhydraten en mineralen. Denk in ieder geval aan een flesje water, een energiereep of een aantal boterhammen met gezond beleg. Dat heb je echt nodig als je veel kilometers maakt. Wie een beetje uit wil pakken met lekkere en gezonde versnaperingen voor onderweg kan ook kiezen voor wraprolletjes met zuivelspread en komkommer. Of muffins gemaakt van havermout en vers fruit, die je de avond ervoor hebt gebakken. Het zijn kleine hapjes, noem het tapas, die je onderweg echt goed zullen doen. Pannenkoekjes opgerold met daartussen stukjes banaan of groenten in reepjes gesneden doen het ook goed. Maak een leuke combinatie en mogelijk kun je onderweg een heuse picknick houden. Zo wordt wandelen nog leuker. 

Hier volgt ook de nodige inspiratie voor goeie en toffe rugzakken waarin je deze tapas, flesjes drinken en andere spullen met je meedraagt zoals een zonnebril, tekenpen, blarenpleisters, zonnebrand en bijvoorbeeld een petje. 

Rains rugzak

De Rains rugzak is een waterdichte rugzak en dat is geen overbodige luxe voor wie een aantal uren op pad gaat. Je weet het in ons land maar nooit. Er kan altijd een bui of buitje overkomen. Een waterdichte rugzak is dan een must. Rains rugzakken zitten goed op de rug dankzij de brede schouderbanden. Bovendien ziet zo’n rugzak er ook nog eens mooi uit, ze zijn er in alle mogelijke kleuren. Rains heeft volledige aandacht besteed aan niet alleen de functionaliteit, maar ook aan de uitvoering en de uitstraling.   

Tommy Hilfiger tas

Tommy Hilfiger is een bekende naam in de wereld van de mode. Iedere collectie bevat ook een aantal tassen waaronder hand- en schoudertassen, crossbodytassen, weekendtassen en zeker ook rugzakken. De bekende kleuren zijn diep donkerblauw, rood en wit. In alle mogelijke combinaties en dessins. Daaraan herken je iedere Tommy Hilfiger tas. Toch maakt Hilfiger ook af en toe een uitstapje en zijn de tassen er ook in andere kleuren. Wie erop uit wil met een Tommy Hilfiger kiest een stevige rugtas met brede schouderbanden en de mogelijkheid om de tas goed in te delen. Verschillende vakken is altijd handig zodat je smartphone niet tussen de boterhammen terecht komt en je bankpasje en identiteitskaart niet vochtig kunnen worden. Maak een goede keuze, maar je kunt ervan verzekerd zijn dat je lekker sportief en stijlvol voor de dag komt met zo’n exemplaar van Tommy Hilfiger. 

Crossbody tas

Een andere manier om een tas te dragen tijdens een lange wandeling is crossbody. Het betekent dat je de tas draagt met de schouderband schuin over het bovenlijf. De tas hangt op heuphoogte of iets hoger op je heupen of meer op je rug. Doe vooral wat lekker voelt en lekker draagt. Een crossbody tas is enorm comfortabel en je ziet ze steeds vaker. Ook sportieve lieden kiezen regelmatig voor een crossbody tas. Ze zijn er van veel verschillende merken waarbij je kunt zoeken tussen de zogenoemde crossbody tassen, maar ook kunt kijken tussen de schoudertassen. Vaak kun je die even gemakkelijk crossbody dragen.