Steeds meer Nederlanders en Belgen veranderen van eetstijl. Zo zijn er hedendaags veel zogenoemde flexitariers. Flexitariers laten zo nu en dan vlees staan en eten een gerecht zonder vlees. Uit onderzoek van Natuur en Milieu, blijkt dat ruim 60% van de Nederlanders wel eens vlees overslaat. Daarnaast is 2 tot 5 procent van de Nederlander vegetariër, in de zin dat ze niets eten van een gedood dier. Dit zorgt er voor dat een deel van de gerechten niet toegankelijk is voor deze doelgroep. Maar gelukkig blijft er nog genoeg over en zijn er nog alternatieven! Niet alleen recepten zonder vlees, maar ook vervangers, als b.v. een plantaardig geleermiddel als Agar Agar, die te gebruiken is om gelatine te vervangen.

We willen graag een aantal populaire vegetarische tapas recepten eruit lichten om zoektijd te besparen!

Kaasloempia’s

Wist je dat je naast gewone loempia’s ook kaasloempia’s kunt maken? Als je geen frituur hebt is dat geen probleem! Je bakt ze gewoon in een steelpannetje op het fornuis met wat b.v. een laagje zonnebloem olie. De loempia’s maak je met dunne filodeeg. Het is een kwestie van verhitten, bruinen en genieten maar!

kaasloempia's

Pappedews met roomkaas

Ken jij de pappedew? Het is een soort peper die tussen de tomaat en de paprika in zit. Pappedews vind je in een pot en ze zijn zuur-zoetig! Openen, legen, even uitlekken en vullen maar. Een simpel gerecht dat snel op tafel staat.

gevulde pepers

Groene pepers met roomkaas

Als je de pappedew lekker vindt kun je ook groene pepers proberen. Lekker scherp, maar door de roomkaas toch ook fris. Tevens snel op tafel. De roomkaas laat zich makkelijk doseren vanuit een banketbakkers spuitzak.

groene peper roomkaas

Tzatziki

Het ziet er niet alleen lekker uit, maar het smaakt ook heerlijk. Tzatziki is een Griekse knoflook en komkommer dip dat erg lekker is als voorgerecht of als hapje tussendoor, om te dippen op een stukje stokbrood. Op onze site vind je een authentiek Grieks recept – smullen maar!

tzatziki

Mozzarella spiesjes met tomaat en basilicum

De naam spreekt voor zich. Lekkere frisse prikkers met tomaat, mozzarella en basilicum. Easy does it! Snel op tafel en het ziet er heerlijk uit door de kleurencombinatie.

spiesjes mozerella tomaat