Wie kent ze niet, die heerlijke kleine hapjes, variërend van koud naar warm in allerlei verschillende smaken en geuren. We hebben het dan natuurlijk over de typische Spaanse traditie ‘tapas’. Tapas zijn kleine hapjes die bedoeld zijn om met elkaar te delen. Op deze manier kan iedereen een klein hapje van een bepaald gerecht nemen, zodat ze niet een hele portie voor zichzelf hoeven te bestellen. Met de klassieke tapas zoals patatas bravas en ook de garnalen in knoflookolie, zien we steeds vaker dat ook Nederlanders ervoor kiezen om allemaal lekkere kleine hapjes te maken. Maar hoe vind je de lekkerste tapas recepten nu eigenlijk?

Je eigen creativiteit

Niets is goed en niets is fout. De definitie van tapas is immers ‘kleine’ hapjes. Het is dus helemaal aan jezelf wat jij lekker vindt en waar je van houdt. Stel dat je een echte visliefhebber bent, dan is het logisch dat je een stuk meer vis tapas maakt, dan wanneer je gek bent op vlees. Ook vegan is overigens heel erg lekker. Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat jij wilt maken en laat daarom dus ook gerust je eigen creativiteit de vrije loop. Je zult namelijk zien dat je tot een stuk meer in staat bent, dan wat je vaak zelf voor mogelijk had gehouden. Kortom, doe wat jij denkt dat goed is.

De televisie

Heb jij na een flinke zoektocht eindelijk na het vergelijken van verschillende abonnementen voor tv en internet een geschikte provider gevonden? Dan is de kans vrij groot dat je hier ook verschillende kookprogramma’s bij hebt zitten. Het leuke hieraan is, is dat je zo stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een bepaald gerecht kunt bereiden. Nu zullen het vast niet alleen maar tapas zijn, maar kun je het wel gebruiken ter inspiratie. Want je kunt natuurlijk van een groot gerecht, ook gewoon een kleinere variant maken, zodat je het kunt serveren in de vorm van tapas. Allemaal op kleine bordjes en je bent al een heel eind. Juist omdat er geen specifieke ‘regels’ zijn, is het maken van tapas voor iedereen heel erg toegankelijk.

Online

Voor oneindig veel inspiratie moet je natuurlijk even goed rondkijken op het internet. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je hier allerlei verschillende soorten tapas ideeën vindt. Of je nu houdt van traditionele Spaanse tapas of dat je voorkeur toch uitgaat naar bijvoorbeeld iets oer hollands, het kan allemaal. Wel is het aan te raden om ook goed te kijken naar de bereidingstijd. Er zijn namelijk bepaalde tapas die niet alleen de nodige kennis vereisen, maar ook flink wat tijd in beslag kunnen nemen. Het is daarom dus ook aan te raden om van te voren alvast een selectie te maken met tapas die jij lekker vindt, zodat je voor jezelf een planning kunt maken van de tijd die je nodig hebt om alles te kunnen bereiden.