Hiep hiep hoera; een kleine op komst! Een enorm heugelijk moment. Als er een baby geboren wordt, dan kun je als moeder behoorlijk overweldigd worden door de vele bezoekjes, felicitaties en cadeaus. Hoewel het achterliggende gebaar altijd met positieve en goede bedoelingen is, kan het tot gevolg hebben dat je een berg kleding ontvangt voor de eerste 3 maanden van het levensjaar van het kindje. Leuk, maar ook zonde gezien de baby er zomaar uit is gegroeid. Wat zijn leuke alternatieven om te geven aan nieuwe ouders? We lichten er een paar opties uit!

Cake smash

Cake smash is overgewaaid vanuit Amerika en ook in Nederland wint het afgelopen jaren steeds meer populariteit. Waar we traditioneel gewend zijn om kaarsjes uit te blazen, gaat het bij cake smash om een letterlijke vertaling van het woord. Tijdens de cake smash laat je je de kleine zich uitleven met de taart. Dit levert leuke beelden op! Zie je het al voor je? Een kleine baby met kleurrijke slagroom op zijn neus, al tastend in de cake?

De cake maak je eenvoudig zelf. Kijk hiervoor op bak-website’s als die van Rutger bakt. Als bakken niet voor jou is weggelegd, dan kun je de cake kant en klaar te bestellen.


Wil je de cake smash extra dynamiek geven? Er zijn slabbetjes verkrijgbaar die gepersonaliseerd zijn. Dat wil zeggen dat de naam van de baby op het slabbetje is opgenomen. Dit valt ook buiten de cake smash om prima te gebruiken. Erg leuk om te geven dus!

Badderen in een badje of een baby spa

De meeste baby’s zijn dol om te ontspannen in een bad. Badderen met de kleine creëert een band. Je bent oog-in-oog met je de baby bezig en raakt elkaar aan. Doordat je de tijd ervoor neemt kan dit rustgevend zijn voor de baby, maar ook voor de ouder(s). Als de kleine ouder wordt, kan een badder moment ook een geschikte manier zijn om lekker te spelen. Spetteren met het water, spelen met een drijvend eendje of een bootje. Een ideale gelegenheid, om al spelend je kindje schoon te krijgen!

Naast gebruik te maken van een bad in je eigen woning, kun je ook uitwijken naar een spa. Net als de baby smash is een spa een opkomend fenomeen. Bij een spa laat je de baby dobberen in een soort van jacuzzi. De baby wordt voorzien van een speciale drijfband, waardoor het een veilige kennismaking met water is. Je kunt er doorgaans gebruik van maken vanaf het moment dat het navelstompje heeft losgelaten.

Mocht je een badje of spa niet cadeau willen geven, dan kun je overwegen om een leuke badjas weg te geven. Ongeacht de baddermethode, is het altijd aangenaam om de kleine lekker in te wikkelen in een droge, katoenen kinderbadjas.