Lekkere borrelhapjes zelf maken is leuk en ook erg creatief. Er zijn veel borrelhapjes recepten op internet te vinden, bijvoorbeeld lekker makkelijke hapjes voor als je snel wat op het allerlaatst in elkaar wilt flansen of juist uitgebreide hapjes waarbij je wel even de tijd moet nemen. Vaak zijn dit warme hapjes wat vaak wel in de smaak valt bij je gasten zoals gehaktballetjes in de koekenpan of bladerdeeg hapjes bijvoorbeeld pizza hapjes met kaas uit de oven. 

Tapas hapjes
Lekkere Spaanse hapjes vallen ook vaak wel in de smaak. Tapas hapjes zoals een lekker warm hapje uit de oven bijvoorbeeld een heerlijke bruschetta met paddenstoelen tapenade of gevulde champignons.

Vegetarische hapjes 
Ook heb je allerlei lekkernijen voor vegetariërs zoals groenten chips of tofoe bitterballen. We kiezen we steeds vaker voor gezonde hapjes omdat we bewuster leven. Er zijn ook kant en klare vegetarische hapjes in de supermarkt te verkrijgen die zo lekker zijn dat bijna niet van het origineel met vlees te onderscheiden zijn zoals de bitterballen, alleen gaat er niks boven vegetarische borrelhapjes zelf klaar te maken.

Verjaardagshapjes
Bij een verjaardag is het wel fijn om van alles wat van te voren klaar te hebben gemaakt, alleen is wel een tijdrovende klus. Verjaardagshapjes die het goed doen zijn hamrolletjes of wraps. Ook hier in kan je variaties maken voor ieder wat wils. Zowel koude hapjes als warme hapjes slaan goed aan. Op deze vind je ook een breed scala hapjes in deze categorie van zowel Nederlandse, Griekse of Italiaanse bodem.

Een smaakvol amuse hapje voor tussendoor bij het diner is ook altijd een hele beleving en feest voor je gasten. Lekkere borrelhapjes recepten vind je ook op www.borrelhapjes.nl, daarnaast kan je daar ook gewoon hapjes bestellen voor als je geen tijd of zin hebt om in de keuken te staan, dan kan je gewoon lekker divers bestellen aangezien je het zelf toch niet hoeft klaar te maken. Meestal biedt de lokale slager of de supermarkt wel vlees/kaas schotels aan, die van prima kwaliteit zijn en je lekker kunnen ontzorgen!