In 2019 had meer dan de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. Dat kan vervelend zijn als je ook van lekker eten houdt. Je hoeft echter de tapas hapjes andere lekkerheden niet direct over te slaan.

Je kunt een dieet volgen en op een bewuste wijze gezonde gerechten op de tafel zetten. Een populair dieet van de laatste jaren is het keto dieet. Misschien heb je er wel eens van gehoord?

Keto is een afkorting voor ketogeen – een koolhydraat arme dieetvorm, waarbij je je de koolhydraat inname beperkt tot c.a. 50 gram per dag en juist meer vet bevattend eten gaat nuttigen. Het staat daarom ook bekend als een vetrijk-koolhydraatarm dieet.

Met het ketogeen dieet leren we het lichaam te functioneren met vet als de alternatieve primaire energiebron, in plaats van glucose/suikers.

Hoe begin je met het keto dieet

Allereerst is het goed om je te verdiepen in het dieet zelf. Leer wat de spelregels zijn en spiegel dit aan je huidige voedingspatroon. Wat eet je nu wat niet conform het dieet is? En wat is een alternatief dat je in de lijn van het keto dieet als substituut kunt gebruiken?

Dit vergt enige creativiteit en vindingrijkheid. Daarnaast zal je misschien nieuwe gerechten moeten proberen, die je nu niet op tafel hebt staan.

Als je niet precies weet waar je moet beginnen, of niet precies weet welke recepten keto approved zijn, dan kun je overwegen om keto boeken aan te schaffen. Hierin lees je onder andere waarom het keto dieet geschikt is om vet kwijt te raken, maar kun je ook je kennisniveau op een hoger peil brengen en inspiratie voor recepten opdoen.

Dus als afvallen je doel is, dan kan de keto mindset je zeker helpen! Let wel dat doorzettingsvermogen de sleutel tot succes is. We wensen je daarom veel succes toe!