Veel mensen denken dat tapas eten vrij duur is. Logisch, want je hebt vaak veel ingrediënten nodig om kleinere hapjes te maken. Om toch te genieten van tapas en niet te veel te betalen, hebben wij hieronder de beste tips voor je.

Kijk voor deals op internet

Op het internet zijn er veel veilingen- en dealwebsites die voor een scherpe prijs tapas aanbieden. Dit kan in de vorm van een tapasbox die je thuis gestuurd krijgt tot een gezellig avond in het restaurant. Door deze deals kan je goedkoop uit eten en heb je wel de service en kwaliteit wat je normaal ook bij het restaurant zal krijgen.

Maak ze zelf

Tapas zelf maken is super simpel en het grote voordeel is dat je echt kan maken wat jij lekker vindt. Belangrijk hierbij is dat je probeert tapas te maken die een beetje dezelfde producten nodig hebben. Het grote voordeel hiervan is dat je hierdoor veel minder betaald aan je boodschappen wat uiteindelijk de prijs zal bepalen. Ook is vis bijvoorbeeld wat duurder als vlees. Kijk daarom wat je kwijt wilt zijn.

Verdeel met vriend(in)en

Hoe leuk is het om een tapasavond te organiseren met vrienden of familie. In plaats je alles zelf maakt en hierdoor veel geld kwijt bent, laat je iedereen zelf wat maken. Het leuk hieraan is dat je niet weet wat iedereen maakt. Maar omdat iedereen slechts één of twee hapjes hoeft te maken, maken ze er echt iets van! Kortom je krijgt echt allemaal heerlijke hapjes waar tijd in geïnvesteerd is.

Kies voor simpele hapjes uit de vriezer

Het klinkt niet heel smakelijk, maar tegenwoordig zijn er genoeg winkels die goedkope lekker hapjes uit de vriezer verkopen. Natuurlijk zijn de verse het lekkerste, maar een paar uit de vriezer kan heel lekker zijn. Wat dat je van uienringen uit de vriezer! Serveer het met een lekkere chilisaus en je hebt een fantastische tapas.

Serveer ze op een oude plank

Heb je nog een oude plank dan is dat de ideale setting om je hapjes te serveren. Natuurlijk kan je ze allemaal op tafel zetten, maar hoe leuk is het als je een oude plank schoonmaakt en hier alle hapjes opzet. Ziet er superleuk uit en kost ook nog eens niets!

Kijk of er goede cashback acties zijn

Heb jij wel eens gehoord van cashback? Dit zijn acties waarbij je een product gratis kan proberen door hem eerste te kopen in de supermarkt en vervolgens het geld terug te vragen. Een bekende app hiervan is Scoupy. Zij bieden allerlei supermarkt producten aan waarna je jouw aankoop in de app kan voeren en het geld terugkrijgt. Superhandig!