Veel mensen houden ervan om lekker Aziatisch eten te proeven als ze naar Azië gaan. Het eten daar is echt heerlijk. Het is wel lastig om precies dezelfde smaak hier in Nederland te krijgen, maar je kunt het zeker eens proberen om het zelf te maken in je keuken. Hier zijn onze favoriete gerechten uit de Aziatische keuken.

Dumplings

De Chinese gerechten die je in Nederland eet, lijken vaak helemaal niet op wat ze in China eten. In China gebruiken ze meestal rijst en noedels als basis voor hun traditionele gerechten. Bijna elk Chinees menu heeft dumplings. Dit zijn kleine deegpakketjes met vulling van vlees of groenten die je kunt bakken of stomen. Je kunt instant noedels online bestellen, wat makkelijker is tijdens het klaarmaken van het eten. Het is echt leuk en lekker om ze thuis eens te maken en te proeven.

Ku lo yuk

Ku lo yuk is een populair gerecht uit de Kantonese keuken. Het is eigenlijk heel eenvoudig: het bestaat uit stukjes varkensvlees die eerst worden bedekt met een krokant laagje en vervolgens gefrituurd worden tot ze lekker knapperig zijn. Daarna worden ze overgoten met een zoetzure saus, die vaak wordt geserveerd met paprika en soms zelfs ananas. Hoewel er wat variaties zijn, blijft het basisrecept meestal hetzelfde. De zoetzure saus van Asian Food Lovers is prima te combineren voor op het vlees.

Kip Kung Pao

Kip Kung Pao, ook wel bekend als Kung po, is een smakelijk Chinees roerbakgerecht met een interessante mix van pittigheid en zoetheid. Het gerecht bestaat uit kip en rode pepers. Dit populaire klassieke gerecht uit de Sichuanese keuken wordt zowel in China als in andere landen veel gegeten en staat hoog op de lijst van geliefde Chinese gerechten om thuis te proberen. In dit gerecht is kip de ster van het gerecht. Door het roerbakken met pinda’s en gedroogde chilipepers krijg je een knapperige en verfrissende smaak. Hoewel het gerecht zeker een beetje pittig is, is het meestal niet extreem heet. Mocht je toch wat meer pittigheid willen in je gerecht, dan kun je er altijd voor kiezen om wat sambal bij te doen.

Loempia’s

Loempia’s zijn erg populair in Nederland. Je kunt ze in verschillende soorten en maten vinden in de supermarkt, en bijna iedereen kent wel de kraampjes op straat waar Chinese loempia’s worden verkocht. Een loempia is eigenlijk een soort Kantonese snack. Het heeft de vorm van een cilinder en is meestal gevuld met vlees of groenten. Nadat het deeg is gevuld, wordt de loempia knapperig gefrituurd tot het gerecht een mooie gouden kleur heeft. Welke van deze gerechten ga jij proberen?