Tapas zijn kleine, smakelijke hapjes die hun oorsprong vinden in Spanje. Deze hapjes worden vaak gedeeld met vrienden en familie en zijn perfect voor een gezellige borrel of als voorgerecht. Er zijn talloze tapas recepten om uit te proberen, van traditionele Spaanse gerechten tot moderne creaties. Je kunt ze maken met een koekenpan, oven of friteuse. Het ligt er maar net aan wat je wilt maken! Hier zijn enkele van de lekkerste tapas recepten die je thuis kunt maken.

Patatas bravas

Patatas bravas zijn de perfecte tapas voor liefhebbers van aardappelen en pittige sauzen. Dit gerecht is vrij eenvoudig te maken en kan zowel warm als koud worden gegeten. De aardappelen kunnen worden gebakken in de oven of gefrituurd. Het is belangrijk om de aardappelen goed te kruiden met zout en peper voordat ze worden gebakken. De saus wordt gemaakt van tomatenpuree, knoflook, ui en paprikapoeder. Voeg eventueel wat extra chili toe als je van extra pit houdt. Serveer de aardappelen met de saus er bovenop. Deze tapas gaan lekker samen met wat brood en een Baba ganoush dip. Die moet je zeker eens uitproberen!

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo is een gerecht dat over de hele wereld bekend is. Het bestaat uit garnalen die worden gebakken in knoflookolie en is eenvoudig te bereiden. Begin met het bakken van knoflook in olijfolie en voeg vervolgens de garnalen toe. Bak de garnalen tot ze roze zijn en voeg wat citroensap en peterselie toe voor extra smaak. Dit gerecht is perfect om te serveren met wat brood om de knoflookolie op te dippen.

Tortilla Española

Tortilla Española is een traditionele Spaanse omelet die perfect is voor de lunch of als lichte avondmaaltijd. Het gerecht is eenvoudig te maken en bestaat uit aardappelen, ui en eieren. De aardappelen en uien worden in blokjes gesneden en vervolgens gebakken in olijfolie. Klop de eieren op en giet ze over de aardappelen en uien. Bak de omelet in de pan en serveer in kleine stukjes als tapas.

Croquetas

Croquetas zijn gefrituurde balletjes die gevuld zijn met ham en bechamelsaus. Dit gerecht vergt wel wat meer werk, maar het resultaat is het zeker waard. Begin met het maken van de bechamelsaus door boter te smelten en bloem toe te voegen. Voeg vervolgens melk toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Voeg wat ham toe aan de saus en laat afkoelen. Vorm het deeg in balletjes, haal ze door paneermeel en frituur ze tot ze goudbruin zijn.

Paté de sardinas

Paté de sardinas is een heerlijke dip die gemaakt is van sardines, citroensap, knoflook en olijfolie. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde dip. Serveer met stukjes brood of crackers. Dit gerecht is snel en eenvoudig te bereiden en kan ook goed van tevoren worden gemaakt. Welke tapas ga jij maken?