Hoewel er steeds meer een tendens is om vlees (deels) te laten staan, zijn er heerlijke hapjes te maken om op tafel te zetten tijdens een feestje of gezellig avondje. In dit artikel willen we graag een aantal aanraders met je delen. Qua bereiding zijn ze allemaal vrij eenvoudig te maken. Je hoeft dus geen chef-kok te zijn! Laten we beginnen:

Mini hamburgers

Ze zien er leuk uit, maar zijn ook erg lekker! De burgers maak je zelf van rundergehakt, ui, paneermeel en ei , wat vanzelfsprekend een stuk ambachtelijker is dan burgers uit de diepvries.

mini hamburgers

Rolletjes van spek met kip

Ze zien er lekker uit en dat zijn ze ook! Een simpeler hapje kun je bijna niet bedenken. Snijdt de kip in kleine partjes, wikkelt hier spek omheen en gaart ze in de oven. Het resultaat mag er wel zijn! Het spek zorgt voor een lekker zoute smaak.

kip in spek

Pittige kipkluifjes

Deze kipkluifjes zijn geschikt als hapje, maar kun je ook prima inzetten tijdens een barbecue! Kip is lekker voor elke gelegenheid. Je kunt spelen met de hoeveelheid pepers. Houd een beetje rekening met de eters aan tafel! Te hete kip blijft misschien staan en dat zou zonde zijn!

kipkluifjes

Zelfgemaakte crispy kipnuggets

Deze kipnuggets zijn ideaal om te maken als healthy snack. Je paneert de kipfilet zelf en gaart ze. Hierdoor zijn ze lekker krokant en bevatten ze weinig toevoegingen! De smaak is top. Je kunt ze serveren met zelfgemaakte chilisaus.

kipnuggets

Albondigas

Dit zijn Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, ofwel Albondigas. Ze smaken net zo lekker uit als ze eruit zien! Sprenkel wat kruiden (bijvoorbeeld peterselie) over de gehaktballetjes. Groen doet smakelijk aan in combinatie met de rode tomatensaus.

spaanse gehaktballen albongidaz