Wie houdt er nu niet van een gezellige avond met vrienden met lekker eten. Wil je graag indruk maken op je vrienden, maar heb je geen inspiratie voor wat te serveren? Geen zorgen, wij geven je graag enkele tips voor de beste Spaanse tapasavond. 

De juiste sfeer creëren

Bij zo’n Spaanse avond draait alles om de sfeer. Sluit je overgordijnen, dim de lichten om een warme sfeer te creëren die perfect past bij de gezelligheid van tapas. Daarnaast voegen je overgordijnen, met hun weelderige stof, een vleugje elegantie toe aan de ruimte.Speel met kleuren zoals geel en rood, die je doen denken aan de Spaanse zonsondergang. Wil je de Spaanse sferen over heel je huis verspreiden, dan kan je ook kindergordijnen in deze kleuren toevoegen aan de kinderkamer of aan jouw slaapkamer. 

Kleine hapjes, groot genot

Nu het lekkerste deel: het eten! Bedenk op voorhand welke hapjes je graag wilt serveren. Kies voor een mix van warme en koude gerechten. Zorg ook voor voldoende verschillende gerechtjes, van klassieke patatas bravas tot knapperige calamares tot gazpacho. Vergeet ook niet om aan de vegetariërs te denken in je vriendengroep. Met gegrilde groentjes, Manchego-kaas, vers gebakken brood en een schaaltje olijven doe je altijd goed.  

Rond de avond af met Spaanse drankjes

Een Spaanse avond is niet compleet zonder de juiste drankjes. Serveer bijvoorbeeld sangria, een verfrissende mix tussen wijn, fruit en vruchtensap.Voorzie ook een niet-alcoholische optie voor de Bob’s en kinderen. Denk aan horchata, een verfrissend drankje gemaakt van tijgernoten, suiker en water. 

Entertainment met een Spaanse toets

Naast lekker eten en drinken, kan je ook wat entertainment toevoegen aan de avond. Zet wat Spaanse muziek op de achtergrond en leer je gasten een Spaanse dans, zoals flamenco. Wie weet worden er verborgen talenten ontdekt! Je kan ook de kennis van je gasten over Spanje op de proef stellen met een leuke quiz. 

Budget en planning

Denk van tevoren ook na over hoeveel je aan de avond wil uitgeven. Maak onder andere een boodschappenlijstje. Een voordeel: tapasgerechten zijn voor budgetvriendelijk, aangezien je ze in kleine porties maakt. Voorzie voldoende tijd om alle gerechtjes en de ontvangstruimte voor te bereiden, zodat je zelf ook volop van de avond kunt genieten.

Een andere mogelijkheid is dat alle gasten enkele tapasgerechtjes meenemen. Je kan er dan bijvoorbeeld een kookwedstrijd aan binden. Zo bespaar je tijd en kan je proeven van elkaars kookkunsten.