Print Options:

Mayonaise

Yields1 Serving

Vind je mayonaise lekker en kook je meestal een verpakking in de supermarkt? Wist je dat je zelf heel eenvoudig mayonaise kunt maken, net als in een restaurant? Je bent maar een paar ingrediƫnten nodig en de kans is groot dat je ze al in huis hebt liggen! We leggen je graag uit hoe het werkt!

mayonaise

 2 eidooiers(of eivervangers als je een vegetarische variant wilt maken)
 1 fijne mosterdtheelepel
 citroensapvan een halve citroen
 250 ml zonnebloemolie
 zout en peper
1

Pak een kom en doe daarin de eidooiers met het citroensap en de mosterd. * Het is dus de bedoeling dat je het ei scheidt! Dit doe je door een ei te breken en het eigeel van schil naar schil te bewegen. Het eiwit scheidt zich van het eigeel, en zo houd je het eigeel over. Bekijk ook onze blogpost over ei scheiden.

2

aioli mixen

Pak de handmixer/staafmixer en mix het geheel door elkaar.

3

Voeg al mixend de olijfolie toe. Doe dit heel voorzichtig! Dit is de sleutel tot succes. Als je teveel toevoegt wordt de mayonaise waterig. Dit kan echt wel een paar minuten duren!

4

Als het goed is wordt de substantie stevig qua structuur. Stop dan met mixen en proef of de mayonaise op smaak is. Zo niet, voeg dan nog wat zout en/of peper toe.

5

mayonaise

Schep de mayonaise van de kom over naar een schaaltje en het is klaar om te serveren! Zet eventueel eerst nog even koud weg.

Tip
6

Mix niet te lang door. Als het stevig wordt is het klaar. Door te lang en te snel te mixen kan de structuur weer verloren gaan.

7

Bewaar de mayonaise in de koelkast, maar niet langer dan 7 dagen!