Print Options:

Blauwe bessen en frambozen mousse

Yields1 Serving

Mousse is erg lekker met fruit. Ben jij er al mee bekend? Mouse is een zacht gerecht dat luchtbellen bevat wat een luchtige textuur geeft. Variërend van licht en donzig tot dik en romig. Een mousse kan zoet of hartig zijn, afhankelijk van je ingrediënten en de hoeveelheid suiker. Dit recept is voor een dessert, die licht zoet van smaak is. De bereidingstijd is een kwartiertje, waarna de glaasjes een uur of 3 in de koelkast moeten staan om de mix op te laten stijven.

Voor 5 glaasjes
 400 g room
 450 g frambozen en blauwe bessenvers of uit de diepvries
 75 g suiker
 4 gelatineblaadjes (of agar agar voor de vegetarische variant)
Optioneel ter garnering
 muntblaadjes
1

Laat de bessen en frambozen ontdooien als ze uit de vriezer komen.

2

Blend of pureer het fruit en doe dit vervolgens in een pan op het fornuis.

3

Week de gelatineblaadjes in koud water.

4

Verwarm het fruit. Als het fruit warm is voeg je de gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Voeg 70 gram suiker toe aan de fruitmix en roer het geheel kort door. Schakel vervolgens het fornuis uit.

5

Klop de room luchtig in een kom. Gebruik hiervoor de hand- of staafmixer. Houd eventueel een beetje room apart voor de garnering en voeg de fruitmix toe aan de room. Roer het geheel voorzichtig door elkaar.

6

Verdeel de room-fruitmix over de glaasjes en laat het voor minimaal 3 uren opstijven in de koelkast.

7

Serveer met een laagje room. Dit kan door het er op ter scheppen met een lepel of met een spuitzak. Garneer vervolgens met wat besjes of frambozen en eventueel een muntblaadje. Smakelijk eten!

Tip
8

Wil je een vegetarisch geleermiddel gebruiken? Vervang dan de gelatine door Agar Agar.