Afdrukopties:

Toastje makreel met yogonaise

Opbrengsten1 portie

Ben je een visliefhebber en wil je snel iets op tafel zetten? Dan is dit toastje met makreel zeker een optie. De hapjes zijn ideaal voor een verjaardag of een avondje met vrienden. De makreel salade is makkelijk vooraf te maken. Op moment dat je het nodig bent, smeer je het op een toastje of een oud stuk geroosterd brood. Het lekkerst is dit gerecht natuurlijk als je de makreel zelf hebt gevangen en gerookt! Maar het gaat ook zeker goed smaken met een makreel van de visboer. Genieten!

toastje makreel

Voor +- 12 toastjes
 1 gerookte makreel(1 grote of 2 kleine makrelen)
 1 sjalotje of ui
 3 eetlepels yoghurtsaus of mayonaisebij voorkeur yoghurtsaus
 1 olijfolieeetlepel
 1 citroensapeetlepel
 2 peterselietheelepels (liefst vers)
 1 augurkfijngesneden
 peper en zout
1

makreel

Voor de hoeveelheid eindproduct in het recept hebben we gebruik gemaakt van 2 kleine zelf gerookte makrelen als op de foto.

2

Haal het vel van de makreel.

3

Schraap het vlees van de graat. Let op dat je alleen het visvlees eraf haalt. Verzamel het visvlees in een kommetje. Kijk eventueel of er nog graten aan het visvlees zitten door de grote stukken in tweeën te breken.

4

Snijd de ui en de augurk tot fijne partjes.

5

Pak een schaal en maak de yogonaise basis, door de olijfolie samen met de yoghurtdressing te mixen. Voeg ook de ui en de augurk toe.

6

makreel mix

Dan is het ook tijd om de peterselie, citroensap en zout en peper erbij te doen. Hussel het geheel en proef de mix en breng op smaak door te varieren met de hoeveelheid peper en zout. Het mag best een klein beetje zuur zijn.

7

makreel yogonaise

Voeg de makreel toe aan de yogonaise mix en hussel het goed door elkaar. Plet het visvlees met een vork tot een smeuïg geheel.

8

Zet eventueel de makreel salade weg in de koelkast. Het is ook het lekkerst als het iets is afgekoeld.

9

Verdeel de salade over een toastje op het moment dat je gaat serveren.