Afdrukopties:

Nachos

Opbrengsten1 portie

Nacho's zijn een heerlijke snack om te delen bij de borrel. Er zijn diverse variaties mogelijk, met ingrediënten zoals ui, olijven, chorizo, mais en bonen en jalapeño. In Nederland worden nacho's vaak geserveerd op het terras of in een cafe.

Het gerecht komt uit de Mexicaanse keuken. Volgens verhalen bestaat het officieel sinds 1943, waar veel Amerikaanse soldaten bij Fort Duncan in de Texaanse stad Eagle Pass gestationeerd zaten. De vrouwen van de soldaten verhuisden mee met de mannen.

Toen de dames bij een lokaal restaurant ‘Victory Club’ aanbelanden, kwam ober Señor Ignacia Anaya (bijnaam Nacho) aan de tafel staan. Deze meneer besloot spontaan iets nieuws voor ze te maken met de ingrediënten die op dat moment in de keuken aanwezig waren.
De dames waren zo enthousiast over het gerecht dat één van hen, Mamie Finan, besloot het gerecht naar Nacho te vernoemen!

nacho's uit de oven

Ingrediënten voor ca. 3 personen Nacho’s
 250 g nacho chips. Bijvoorbeeld: Santa Maria
 60 g Creme fraiche (halve kleine verpakking)
 1 Rode ui
 2 Bosuitjes
 Mais
 (snoep)tomaatjes
 Plakken kaas Naar smaak
Bereiding
1

Vet de ovenschaal in verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

2

Bouw de eerste laag op met een bodempje nacho chips. Scheur twee plakken kaas in vier delen en leg de vier delen over de nacho chips.

3

Vervolgens bestrooi je over de kaas de italiaanse kruiden en verdeel met een lepel of vork een beetje creme fraiche over de laag. Snijd de (bos)ui, tomaat en verdeel deze samen met de mais.

4

Begin dan met het opbouwen van de tweede laag. Dit is het zelfde als de eerste laag, maar let op de verdeling van de ingrediënten zodat het er lekker uit ziet!

5

Zet de ovenschaal in de oven en verwarm de nacho’s 9-10 minuten.
Serveer de nacho’s met wat zelfgemaakte chilisaus!

Tip
6

Varieer met bijvoorbeeld avocado, jalapeño, guacamole en mais.

7

Ben je op zoek naar meer hapjes bij de borrel? Kijk ook eens bij recepten voor zelfgemaakte kipnuggets en aioli voor op een toastje of stokbrood.