Print Options:

Nacho’s met pulled pork en cheddar kaas

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time5 hrs

Ben je uitgegeten op normale nacho's en heb je zin in wat variatie? Probeer dan eens dit lekkere ingestuurde recept van nacho's met pulled pork. Pulled pork kom je de laatste jaren steeds vaker tegen. Onder andere bij foodtrucks bij evenementen en festivals. De eenvoudigste manier om pulled pork te maken is met procureur. Procureur is mals vlees wat te vergelijken is met een karbonade, maar dan zonder bot. Het vlees is afkomstig uit de nek van het varken. Er zijn meerdere manieren om tot pulled pork te komen: op de barbeque, uit de slowcooker, of uit de oven of de braadpan op het fornuis. In de basis is het belangrijk dat er langzaam gegaard met een uiteindelijke kerntemperatuur van c.a. 90 graden. Als je te snel gaart, zal het vlees niet mals worden.

nacho's met pulled pork

Voor 4 schaaltjes
 250 g nacho chips
 1 kg procureur
 16 cherry tomaatjes
 2 cheddar kaas plakken
 16 Zwarte olijven
Voor de rub
 2 el's rietsuiker
 1 el zwarte peper
 3 el's paprikapoeder
 1 el komijn gemalen
 1 el zout
 0,50 el chilikruiden
1

Begin met de voorbereiding van het vlees. Kijk of het vlees grote stukken vet bevat en snijd dit weg. Dep vervolgens het vlees droog en breng dit met dry rub op smaak.

2

Indien je geen standaard rub hebt liggen, kun je een rub maken op basis van: rietsuiker, zout, peper, paprikapoeder en gemalen komijn. Breng de rub aan op het vlees en laat intrekken (minimaal een uur, idealiter 12 uren)

3

Neem een stevige pan die in de oven mag (b.v. van gietijzer, of een braadslee) en plaats deze in een voorgewarmde oven op 110 graden. Giet een scheut olie in de pan en gaar de procureur voor 5-6 uren. Controleer ieder 1,5 uur of het goed gaat. Schenk eventueel wat water of bouillon toe als het vlees lijkt uit te drogen.
Het vlees is klaar als je het makkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken.

Tip: Je kunt ook de pork op de barbecue garen. Maak de procureur aan de buitenkant krokant en leg vervolgens de procureur aan de niet-kolen kant van de barbecue om deze rustig te laten garen. Let hierbij er op dat het vlees rustig gaart en niet aanbrandt.

4

Snijd de tomaatjes en olijven in partjes en warm de oven voor op 180 graden.

5

Vul vervolgens een klein ovenschaaltje met nacho's, tomaatjes, olijven en het vlees. Doe op de bovenkant een klein beetje cheddar kaas. Plaats voor c.a. 6 minuutjes in de oven (tot de kaas gesmolten is) en serveer!