Print Options:

Muhammara dip van geroosterde paprika

Yields1 Serving

Ben je op zoek naar iets lekkers voor op een toastje of cracker? Dan mag deze krudige muhammara dip uit het Syrië niet ontbreken. Muhamarra vind je ook steeds vaker buiten Syrië, in bijvoorbeeld Turkije. Het wordt daar ook Acuka genoemd. Deze basis van deze dip bestaat uit geroosterde rode paprika met walnoten. Je kunt de smaak een beetje bijsturen. Voeg meer citroensap toe als je het zuurder wilt maken of gebruik meer granaatappelsap om het zoeter te maken en voeg meer chili toe om het een scherpere twist te geven.

muhammara

Voor een schaaltje
 2 rode paprika'sgewone of zoete
 Olijfolie
 50 g walnoten
 0,50 el zout
 25 ml citroensap
 3 g knoflookpoeder
 0,50 el gedroogde chilivlokken
 0,50 el Komijnpoeder
 5 el's pankobroodkruimels
 30 ml Granaatappelsap
1

Warm de oven voor op 220 graden en leg de paprika's in een ovenschaal.

2

Bak de walnoten kort in een koekenpan met een laagje olie tot ze bruin en crispy zijn. (+-5 minuten)

3

Rooster de paprika's voor ongeveer 30 minuten en keer tussentijds de paprika's een aantal maal om. Bak de paprika's tot de buitenkant licht verkleurd/zwart wordt.

4

Haal de paprika's vervolgens uit de oven en doe ze in een schaal. Span vervolgens keukenfolie over de schaal heen, zodat de paprika's na-koken. Dit zorgt ervoor dat ze beter willen pellen. Laat ze 10 minuten staan.

5

Hierna kun je de huid van de paprika's halen. Het is niet erg als er een beetje huid blijft zitten.
Zodra je klaar bent, kun je de kern van de paprika en de zaden er uit halen.

6

Mix vervolgens met de staafmixer of foodprocessor de paprika's met de olijfolie, panko, citroensap, walnoten, chilivlokken, granaatappelsap, zout, komijnpoeder en knoflookpoeder tot een egaal mengsel.