Afdrukopties:

Gefrituurde kipfilet reepjes

Opbrengsten1 portie

Deze gefrituurde kipfilet reepjes zijn heerlijk als snack, maar kunnen ook prima gebruikt worden als aanvulling op een maaltijdsalade. Als je ze als snack serveert, dan kun je ze prima combineren met een sausje. Met name chilisaus doet het goed!

Voor 250g
 2 kipfilets
 1 ei
 100 ml melk
 100 g bloem
 3 el's cajun kruiden
 zoutnaar smaak
 pepernaar smaak
 zonnebloemolieom in te bakken/frituren
1

kipreepjes

Snijd de kip in reepjes van gelijkte dikte. Let er op dat de reepjes niet te dun zijn, dan loop je het risico dat ze droog worden.

2

paneren

Breek het ei en doe de inhoud in een schaaltje. Voeg de melk aan het ei toe en klop het geheel goed door.

3

Neem een nieuw schaaltje en doe hier de bloem in. Voeg peper, zout en cajun kruiden toe aan de bloem en roer het geheel door elkaar met een vork.

4

Verhit een laag olie (+- 1,5 cm) in een diepe pan, of gebruik een frituurpan. Breng de olie op temperatuur (c.a 175 graden celcius).

5

Haal de kipfilet strookjes door het ei en laat deze kort uit druipen. Haal vervolgens de kipfilet door de bloem heen. Leg de kipfilet tot slot in de olie.

6

Bak de kipfilet licht bruin in 3-8 minuten. Controleer eventueel of het gaar is door het dikste stukje door midden te snijden. De kip moet wit van kleur zijn. Bak niet te lang door! Dan wordt de kip droog.

7

Laat de kip strookjes uitlekken op een keukendoek en serveren maar!