Gevulde tomaten

Dit is een heerlijk simpel recept voor bij de barbecue of een picknick. Voor mensen die niet van knoflook houden kan de allioli in dit recept vervangen worden door gewone mayonaise.

Benodigde ingrediënten:

gevulde tomaten • 8 kleine tomaten of 3 grote tomaten ( afhankelijk van het aantal gasten ).
 • 4 hardgekookte eieren.
 • 6 eetlepels allioli of ter vervanging 6 eetlepels mayonaise.
 • 1 eetlepel fijngehakte peterselie.
 • ( alleen bij het gebruiken van grote tomaten ) 1 eetlepel witte broodkruimels.
 • Zout en peper

Bereidingswijze:

 1. Pel de tomaten. Tip: Snij de kern uit de tomaten met een scherp mes en maak vervolgens een kruislings snede om de tomaten makkelijk te pellen.
 2. Plaats de tomaten in een pan met koken water voor 10 seconden. Giet vervolgens de tomaten in een kom met (ijs)koud water. Dit voorkomt dat de tomaten verder koken.
 3. Snij de ronde top van de tomaten af zodat deze recht op een bord kunnen staan zonder om te vallen.
 4. Zorg dat de gekookte eieren gepeld en koud zijn. Pureer ze dan vervolgens samen met de allioli of mayonaise en 1 eetlepel fijngehakte peterselie en een vleugje zout en peper.
 5. Vul de tomaten met de gepureerde mengsel van eieren, allioli/mayonaise, peterselie, zout en peper. Druk de vulling zachtjes aan zodat de tomaten wat steviger worden.

Tips

 1. Wanneer de gevulde tomaten op een later tijdstip pas worden geserveerd is het verstandig om ze in te smeren met olijfolie en zwarte peper. Dit voorkomt dat de tomaten uitdrogen.
 2. Plaats bij het serveren van kleine tomaten de afgesneden toppen terug op de gevulde tomaten. Dit geeft een decoratief extraatje.
 3. Bij grote tomaten is het belangrijk dat de vulling stevig genoeg is om niet uit elkaar te vallen bij het aansnijden. Voeg daarom witte broodkruimels toe bij het maken van de vulling tot deze een dikkere textuur krijgt.

Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *