Het is dan nog niet zover, maar het is alvast wel leuk om te kijken of er wat lekkers te maken is wat uit de band springt! Daar feestdagen meestal gepaard gaan met voldoende eten en drinken, hebben we een aantal lekkere hapjes uitgezocht, die een leuke toevoeging kunnen zijn voor het aanstaande kerstfeest. We kunnen wel meer vertellen, maar we gaan snel over tot de recepten!

Poffertje torentjes

poffertjes toren

Deze besneeuwde torentjes met fruit zijn leuk om te serveren. Je kunt variëren met het fruit. Heb je geen poffertjespan? Dan is dat geen probleem. We beschrijven in het recept een alternatieve manier hoe je toch zonder poffertjespandit hapje kunt maken.

Fruitige kerstmannen / sinterklazen

sinterklaas kerst hapje

Dit recept is eigenlijk heel simpel. Je pakt een prikker en voorziet deze van fruit. Je kunt zowel Sinterklazen als sneeuwpoppen maken. Gebruik eventueel een wortel als puntje voor de neus. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt!

Kerstmutsen van aardbei en kokos

kerst hoedjes

Afhankelijk van je voorkeur kun je deze hoedjes maken met chocolade of met yoghurt. Er is een voedingsmiddel nodig om de kokos rasp op je aardbei te laten plakken. Wij gebruikten chocolade; heerlijk!

Pisang goreng

pisang goreng

Pisang goreng ken je misschien van het Chinese restaurant. Deze gefrituurde banaan zit vaak in het maandmenu. Het is echter ook erg lekker om als nagerecht in te zetten in de winter. Maak de lekker warme pisang goreng en serveer dit samen met ijs.

Meer recepten? Bekijk het volledige overzicht van hapjes en bijgerechten hier.