Het wordt eerder donker buiten, het is damp in de ochtend en de wegen raken bezaaid met bladeren. Wat voor activiteiten moet je ontplooien met zulke weersomstandigheden? Koken natuurlijk! Hoewel we in de corona tijd niet veel personen mogen ontvangen, kun je nog steeds lekkere gerechten maken voor je huisgenoten en het beperkte aantal gasten die je mag ontvangen. Daarnaast zijn de feestdagen op komst: kerst en oud en nieuw!

In dit topic willen we een aantal van onze recepten er uit lichten! In ieder geval veel kookplezier en hoewel het nog eventjes duurt; alvast goede en gezonde feestdagen gewenst!

Wraps met zalm en roomkaas

Wraps zijn het hele jaar door lekker om te nuttigen bij de borrel! Vooral de combinatie met zalm en roomkaas is een van onze favoriete combinaties.

wrap met zalm

Mini hamburgertjes

Als hapje is een grote burger al snel te veel. Deze kleine burgertjes zijn een leuk alternatief! Ook in te zetten als een appetizer voor je hoofdgerecht. 

mini hamburgers  

Muhammara dip

Als je wilt uitwijken naar een lekkere vegetarisch alternatief, dan is deze muhammmara dip zeker een aanrader. Je maakt deze dip met geroosterde paprika’s. Lekker op een toastje of een ciabatta- of stokbrood. 

muhammara   

Balletjes van zoete aardappel

Een leuke variant op oliebollen! Maak zoete aardappelballetjes van puree, bak ze en voorzie ze van een laagje poedersuiker!

zoete aardappel balletjes

Rundvleeskroketten

Vind je Van Dobbe kroketten lekker? Die bijvoorbeeld vaak bij een restaurant bij het 12-uurtje worden geserveerd? Dan zou je zelf eens kroketten moeten maken! In dit recept beschrijven we het hele proces; van ragout tot kroket!

runderkroket

Calamaris ringen

Pijlinktvisringen zijn enorm in trek in de zuid Europese landen als Spanje en Griekenland. De pijlinktvis is hol van binnen, waardoor je ringen krijgt als je deze doorsnijdt. In dit recept beschrijven we hoe je zelf calamaris maakt op basis van verse ringen, die je zelf paneert. In de supermarkt vind je ook calamaris ringen in het vriesvak, maar vaak zijn die al voorgepaneerd.

calamares inktvisringen

Gevulde champignons met geitenkaas

De titel spreekt voor zich! Een heerlijke combinatie die snel op tafel staat.

gevulde champion

Chorizo gehaktballetjes

Chorizo is een Spaanse kruidige worst. Je kunt door gehakt te combineren met het vlees van deze worst heerlijke gekruide gehaktballetjes maken.

CHORIZO gehaktballetjes

Vlammetjes uit de oven

Vlammetjes zijn in filodeeg gevouwen gehaktbommetjes. Het gehakt is pittig gekruid. Erg lekker!

Peppadew

Deze peppadews zijn zoet-pikant van smaak. Erg kenmerkend! In dit recept vullen we de pappadew met roomkaas, wat zorgt voor een lekkere smaak combinatie van zoet, pikant en romigheid.

gevulde pepers

Spaanse Empanadillas

Deze empanades zijn lekkere Spaanse gehakt hapjes uit de oven. Wij maken voor het gemak deze empanades van bladerdeeg.

empanadas

Serranoham rolletjes met roomkaas

Een oud-hollands recept, maar daarom niet afgeschreven! Lekker romig en snel op tafel!

serranoham rolletjes

Gevulde groene pepers

Naast de pappadew is het ook lekker om groene pepers te vullen met roomkaas! Een groene peper is eigenlijk een onrijpe rode peper, met een lekkere smaak. Groene pepers zijn bitter en knapperig in vergelijking met een rode peper

groene peper roomkaas

 

Tiramisu

Uiteraard mogen lekkere desserts niet ontbreken. Een van onze favorieten komt uit Italië en dat is tiramisu! Vrij vertaald betekent tiramisu: trek me omhoog. Het gerecht werd vroeger aan zieken gegeven om aan te sterken. Wij kunnen er gelukkig zonder klachten van genieten! De basis bestaat uit lange vingers, ei en mascarpone. 

klassieke tiramisu