Er zit een verjaardag aan te komen en je weet niet wat je op tafel moet zetten? Op deze website vind je meer dan honderd recepten die je als inspiratie kunt gebruiken. Variërend van vegetarische hapjes tot echte Spaanse tapas. Maar welke recepten zijn nou echt geschikt voor op een verjaardag? In deze post-reeks willen we er een aantal recepten uit lichten van de afgelopen maanden, die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen! Niet ieder recept is even ‘verantwoord’, kies voor jezelf een lekkere en gezonde mix!

Pesto

Om te beginnen starten we met twee dips. Een daarvan is pesto. De oorsprong van deze dip ligt in Noordwest-Italië. De basis bestaat uit basilicum, Parmezaanse kaas en knoflook. Wellicht ben je het al eens tegen gekomen. Bijvoorbeeld in het restaurant (op een broodje) of in de supermarkt (in potjes). De lekkerste pesto maak je natuurlijk zelf! Lees hier hoe het werkt.

pesto zelf maken

Tapenade

Net als pesto is tapenade erg populair. Het is een lekker smeersel voor op een broodje of een toastje. De basis bestaat uit zongedroogde tomaat en olijven. Zelfs als je geen liefhebber bent van olijven, dan kun je tapenade alsnog lekker vinden! Heel veel mensen eten wel tapenade maar geen olijven!

tapenade

Snackpaprika’s met roomkaas en rucola

Dit hapje staat snel op tafel! Halveer snackpaprika’s en vul ze met roomkaas en rucola. Een lekker fris hapje, leuk voor de afwisseling!

snackpaprika hapje

Ham met monchou rolletjes

Dit is een traditioneel hapje die vroeger in Nederland erg populair was. Als je personen kent van rond de 60-70 jaar oud, of zelf van deze leeftijd bent, dan kun je je deze hapjes misschien nog wel herinneren! Om kort samen te vatten: lekker fris en snel op tafel.

ham monchou rolletjes

Kaasstengels

Als je zin hebt in een vegetarische bite, maar niet weet wat je moet maken, dan zijn deze kaasstengels een goede optie! Het is even uitproberen om tot een esthetisch goede stengel te komen, maar als je een keer de slag te pakken hebt is het een aardigheid om ze te maken.

kaasstengels

Toastje met makreel en yogonaise

Makreel kan erg lekker zijn. Met name op een toastje met yogonaise saus! Een fris hapje, net wat anders dan anders. Let wel dat de kwaliteit van de makreel bepalend is. Voor de lekkerste makreel ga je naar de visboer!

toastje makreel

Wat vind jij een aanrader voor verjaardagen? Laat het ons weten via de e-mail of via onze Facebook pagina! Zie daarvoor de link bovenaan de website.