Als je van hapjes houdt, dan vind je het waarschijnlijk net als ons ook leuk om eens wat anders dan anders op tafel te zetten! Kaas, worst en komkommer is lekker en prima (laten we daar geen misverstanden over bestaan), maar het is ook leuk om de handen uit de mouwen te steken met iets wat je misschien nog niet eerder hebt gehad! Of wat je eens bij een ander hebt gegeten en zelf op tafel wilt zetten!

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van een aantal willekeurige hapjes die je niet heel vaak ziet. Doe je voordeel ermee en geniet ervan! Als je meer inspiratie van tapas recepten nodig bent, kijk dan bij onze andere tapas recepten. Daar vind je meer dan 100 andere lekkere hapjes uit diverse categorieën, waaronder ook vegetarische hapjes, als je geen gerechten met vlees wilt serveren.

Chorizo gehaktballetjes

CHORIZO gehaktballetjes

Chorizo is een Spaanse worst soort die zich kenmerkt zich door de kruidige smaak. Dit recept is voor lekkere malse gehaktballetjes die deels bestaan uit gehakt en deels uit chorizo. Lekker als hapje op de tafel!

Gefrituurde mozzarella balletjes

gefrituurde mozzarellabolletjes

De titel spreekt voor zich! Deze in paneermeel gerolde mozzarella bolletjes bak je in een frituurpan of in een laagje zonnebloemolie lekker krokant.

Sla tortilla’s

Sla tortilla’s passen goed in een calorieën dieet! Ze zien er ook nog eens fantastisch uit. Je maakt deze ‘schelpjes’ het best van romainsla. Deze sla is wat steviger en langwerpig, waardoor die zich goed laat vullen!

Vlammetjes

Vlammetjes ken je wellicht van het terras of het cafe! Het zijn een soort loempia’s die gevuld zijn met pittig gehakt. Erg lekker in combinatie met zelfgemaakt chilisaus.

Gamba’s pil pil

gamba pil pil koekenpan

De oorsprong van gamba’s pil pil ligt in Spanje. Het zijn gamba’s die bereid zijn in hete/pikante kruiden. Maak ze heet in de oven voordat je ze serveert.

Kaasloempia’s

kaas loempia's ongefrituurd

Kaasloempia’s vind je in de supermarkt, maar zelfgemaakt zijn ze een stuk lekkerder! Rol kaas in filodeeg, frituur ze kort en genieten geblazen!