Kenmerkend voor tapas zijn de kleine gerechten. De tapas worden geassocieerd met gezellig tafelen en niet direct met afvallen. Wil je echter afvallen dan kun je zeker wat leren van de tapas gedachte. Lees verder en ontdek hoe dit precies werkt.

De kleine tussendoortjes zijn vaak calorierijk

Als je wilt afvallen is het verstandig om naar de totale calorie-inname te kijken. Deze moet in balans zijn met de hoeveelheid calorieën die je verbruikt. De calorie-inname volgt logischerwijs uit wat je eet en drinkt.

Vooral de kleine tussendoortjes zorgen er vaak voor dat je relatief veel calorieën binnenkrijgt. Het kan daarom erg zinvol zijn om de tussendoortjes te gaan vervangen door een gezonde en minder calorierijke variant.

Vervang tussendoortjes door gezonde tapas

Er zijn veel gezonde tapas. Op onze website vind je diverse tapasgerechten. Denk bijvoorbeeld aan rouwe vis zoals zalm. Als je zalm zonder al te veel toevoegingen (lees sausjes) eet heb je een prima gezond en verantwoord tussendoortje. Maar ook tapas met ei zijn vaak goede alternatieven.

Het nadeel is dat je niet altijd tijd hebt om deze tapas voor te bereiden. Wellicht kan de huidige Corona tijd – waarin we veel thuis zijn – het wel makkelijker maken om te kiezen voor tapas als verantwoord tussendoortje.

Zorg voor alternatieven

Het kan slim zijn om een alternatieve snack/tussendoortje achter de hand te hebben. Heb je een keer geen tijd of de juiste ingrediënten dan is de verleiding groot om een koekje o.i.d. te pakken. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen. Het is daarom handig om een snel en effectief alternatief in huis te hebben.

Je kunt hierbij denken aan dieetshakes. Vaak worden deze geleverd in poedervorm en zijn de shakes eenvoudig aan te maken met water. Hierdoor beschik je direct over een gezond en verantwoord tussendoortje.

Het nadeel is dat er veel verschillende soorten shakes zijn. Deze afslankshakes zijn niet allemaal even effectief en/of gezond. Kijk daarom goed welke shake je kiest. Dit artikel over afvallen met shakes van goedkoopsnelafvallen.nl biedt waardevolle informatie en vergelijkt een groot aantal shakes met elkaar.