Als je denkt aan snelle hapjes voor op de tafel, dan denk je misschien niet altijd naar gerechten met vis. Terwijl deze recepten toch erg lekker kunnen zijn. Op onze tapas recepten site vind je diverse tapas met vis en dit assortiment wordt steeds groter. Daar afgelopen maanden het aanbod is uitgebreid willen we graag en paar recepten met vis er uit lichten en met jou delen! Want ben jij iemand die vis wel lekker vindt, dan is dit wellicht een goede inspiratie voor jouw gezellige avond! We willen je alvast veel plezier wensen in de keuken en geniet ervan!

Fish ’n chips

Als je iets op de tafel wilt zetten voor de grote tref dan is fish ’n chips misschien iets voor jouw. Deze kabeljauw is goed te combineren met zelfgemaakte yoghurtsaus en zoete aardappel friet uit de oven. Je kunt de gerechten ook in losse bakjes of schaaltjes op tafel de zetten. Zowel de fish als de chips laten zich goed dippen.

fish n chips

Zalmrolletjes met roomkaas

Dit recept is een stuk eenvoudiger. Heb je weinig zin om veel tijd en moeite te steken in het gerecht? Dan staan zalmrolletjes met roomkaas zo op tafel.

zalmrolletjes

Gefrituurde uienringen

Deze zogenoemde Onion Rings zijn in Nederlands nog niet heel bekend. Deze gefrituurd ringen van in beslag gedoopte uien worden met name in Amerika, UK en Canada gegeten. Dit is een veelbekeken recept uit onze categorie warme tapas.

uienringen

Wrap met zalm en roomkaas

Koude tapas zijn handig om vooraf klaar te maken. Net als deze gevulde wraps. Smeer ze in met roomkaas, voorzie van zalm en genieten maar.

wrap met zalm

Gefrituurde gambas

In de Spaanse keuken kom je vaak gamba’s ofwel garnalen tegen. Denk bijvoorbeeld aan paella! Je kunt echter nog veel meer kanten op met gamba’s. In dit recept hebben we rauwe gepelde gamba’s voorzien van een paneermeel laagje en gefrituurd in een pannetje met olie. Erg lekker!

gefrituurde gamba

Gamba’s pil pil

Als je niet een liefhebber bent van frituren, kun je de gamba’s ook op een andere manier bereiden. Zo als deze gamba’s pil pil; hete gamba’s met peper in knoflooksaus. Om de ervaring compleet te maken kun je ze heet serveren. Plaats het schaaltje kort in de oven, zodat het olie nog pruttelt als je het op tafel zet.

gamba pil pil web