De afgelopen weken zijn we erg actief geweest met het posten van nieuwe tapas recepten. Variërend van gefrituurde hapjes tot gezonde fruithapjes. Maar als je aan de lijn bent of aan het diëten bent, passen mogelijk niet al onze recepten in jouw straatje. Dat is niet erg, want ook als je niet op dieet bent, is het goed om gezond en ongezond wat in balans te houden. Hoe je hier mee om gaat is natuurlijk aan jezelf. In deze post willen we je graag een overzicht geven van de gezondste recepten van afgelopen maanden. De definitie van gezond is natuurlijk breed; variërend van vet-arm, koolhydraatarm tot vitaminerijk. We hopen dat je dit overzicht leuk vindt! Veel lees en kookplezier toegewenst.

Pompoensoep

Het is herfst! Een van de meest populaire groeten van deze periode. Het is dus niet alleen zo dat pompoenen bekend zijn van halloween! Wacht dus niet langer en maak er heerlijke pompoensoep van. Pompoensoep bevat krachtige antioxidanten, veel vezels, calcium, ijzer, vitamine C en E. Het is daarnaast een van de meest Koolhydraatarme Recepten uit onze receptencollectie.

Gevulde kerstomaten met pesto

Dit gerecht spreekt voor zich. Voor de echt lekkere en gezond variant maak je de pesto zelf met basilicum. De basilicum bevat fytonutriënten, vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn de kerstomaatjes inderdaad wat zoeter dan normale tomaatjes door een hoger suikergehalt. Toch bevatten kerstomaatjes een indrukwekkende hoeveelheid vitamines en mineralen.

kerstomaten pesto

Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappel staat ook bekend als ‘bataat’. Deze frietjes uit de oven zijn lekker en gezond! Je bereidt ze in de oven, dus met weinig olie. Hierdoor is het een stuk gezonder dan friet uit de frituur. Je kunt de frietjes lekker op smaak brengen met kruiden: een aanrader!

zoete aardappel friet

Horiatiki, ofwel Griekse salade

Dit recept is voor een traditionele Griekse salade. Deze bevat o.a. komkommer, paprika, ui, olijven en feta. Feta is lekker maar erg vet. Wil je deze gezonder maken? Laat dan de feta weg of beperk de hoeveelheid die je gebruikt!

griekse salade horiatiki

Mozzarella spiesjes

Wil je iets lekkers op tafel zetten bij een gezellig avondje? Dan is dit recept wellicht iets voor jouw. Let wel op de hoeveelheid mozzarella, want deze bestaan uit +- 15% vet. Gebruik dus kleine mozzarella bolletjes en eet met mate! De combinatie is genieten!

spiesjes mozerella tomaat