Afgelopen maand postten we een soortgelijke collectie met vegetarische tapas van september. Daar deze post goed in de smaak viel, willen we vandaag nogmaals een overzicht delen van heerlijke recent geplaatste vegetarische recepten. Hopend dat jij binnenkort weer de handen uit de mouwen wilt steken in de keuken!

Pesto

Ben jij een liefhebber van smeersels? Dan zijn pesto en tapenade (onderstaand) zeker wat voor jouw. Vooral als je de varianten uit potjes gewend bent! Vers smaken ze nog lekkerder!

De bereidingstijd van pesto is kort. Meng de ingrediënten bij elkaar, mix ze met de staafmixer of keukenmachine en voeg olie toe. Binnen 10 minuten heb je heerlijke pesto op tafel staan. Pesto is erg veelzijdig! Lekker bij o.a. pastasalade, op een pizza of op brood.

pesto zelf maken

Tapenade

Tapenade wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en olijven. Mocht je olijven niet lekker vinden, probeer het dan toch eens! Veel mensen die tapenade eten weten niet dat er olijven in verwerkt zijn en likken hun vingers er bij af.

tapenade


Gevulde champignons

Dit recept spreekt voor zich! Een heerlijk, simpel, maar lekker hapje om op de tafel te zetten bij een borrel.

gevulde champion

Pico de Gallo

De Mexicaanse keuken heeft veel Spaanse invloeden. De Spaanse invloed in Mexico dateert terug tot 1519. In dat jaar landden de Spanjaarden in Mexico. De hedendaagse keuken kent zowel invloeden van de Azteken (de oorspronkelijke Indianen) en de Spanjaarden. Men maakt veel gebruik van salsa’s en dips. Daaronder is de Pico de Gallo is erg bekend. Het is een mengsel van gesneden tomaten en ui. ‘Gallo’ betekent haan in het Spaans, maar aan het gerecht komt geen kip te pas.

Kaasstengels

Dit is een hapje uit de Nederlandse keuken. Kaasstengels ken je misschien vanuit de supermarkt, maar veel beter maak je ze zelf in de oven! Als basis gebruik je bladerdeeg en de bereiding is simpel. Je kunt ook kaasstengel varianten maken met pesto en tapenade.

kaasstengels

Heb je van dit overzicht genoten? Laat dat ons dan even weten met een like en/of deel op Facebook.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan in de categorie vegetarische tapas, voor tientallen andere heerlijke recepten. Eet smakelijk!