We blikken graag terug om jouw de lekkerste koude tapas recepten te delen van afgelopen maanden. Koude tapas zijn altijd in trek, omdat ze snel op tafel zijn te zetten en grotendeels als vooraf te bereiden zijn. Dat is makkelijk als je bijvoorbeeld een feestje geeft.
We hopen dat onderstaande selectie letterlijk in smaak valt!

Kaasstengels

Kaasstengels maak je eenvoudig zelf met basis ingrediënten! Je hoeft er geen bakker voor te zijn en het resultaat is om de vingers bij af te likken. Als je er op uitgegeten bent, kun je afwisselen door varianten te maken met pesto en/of tapenade. Het draaien is een handigheidje, maar deze snack doet het erg goed bij een borrel. Daarnaast ook erg lekker om te eten bij een soepje!

Ham en monchou rolletjes

Op zoek naar wat lekker romigs/fris? Dan zijn deze ham en monchou rolletjes iets voor jou. Je maakt ze makkelijk vooraf en kunt ze iets laten opstijven in de koelkast. Serveer ze op een leuk plankje om het nog gezelliger te maken!

ham monchou rolletjes

Komkommer met zalm hapje

Dit hapje is lekker als je op zoek bent naar iets fris. Gerookte zalm is net even wat anders dan anders, maar als je niet vaak vis eet, is het een lekkere afwisseling.

roomkaas komkommer zalm

Wrap met heksenkaas, komkommer, kipfilet en tomaat

Dit recept laat zich erg goed van te voren klaar maken. Je smeert de ingrediënten op de wrap en rolt deze op. Vervolgens snijd je de rol in schijven en steek je er een prikker in. De komkommer en heksenkaas zorgt ervoor dat het lekker fris is.

wrap komkommer heksenkaas kip

Met roomkaas gevulde rode peper (pappedew)

Pappedews vind je in de supermarkt in een pot. Ze hebben een kenmerkende scherpe smaak. Heerlijk om te combineren met roomkaas. Ook dit koude tapas hapje laat zich prima van te voren klaarmaken en wegzetten in de koelkast.

gevulde pepers