Ben jij iemand die graag in de keuken staat om zelf iets te bereiden? Of geniet je er meer van om bediend te worden? Bijvoorbeeld door uit eten te gaan bij een restaurant? Of een snackje te halen bij de snackbar om te hoek? Wij van tapas recepten eten ook graag eens makkelijk, maar wist je dat thuis koken voordelen biedt?

Voordelen

Een groot voordeel als je zelf gaat koken is allereerst dat je kunt kiezen wat er op tafel komt. Op deze site vind je o.a. een groot scala aan tapas recepten. Daarnaast zijn er een legio andere recepten sites waardoor je je kunt laten inspireren aan de hand van honderden of duizenden recepten. In een restaurant heb je vaak maar keus uit een beperkt aantal gerechten. Als je zelf kookt heb je ook de samenstelling in de hand; wil je graag wat meer vlees? Prima dan haal je wat extra. Ben je vegetariër? Dan sla je het vlees over en neem je een vegetarisch alternatief. De keuze in een restaurant is op dat gebied beperkter, tenzij je naar de wok gaat. Daar is het aanbod vaak wat groter.

Toch heeft uit eten gaan ook wel wat; een mooi restaurant heeft vaak een goede sfeer door de aankleding van het restaurant. Maar als je er wat tijd in steekt kun je het thuis ook prima sfeervol maken! Zet wat kaarsjes op tafel, dim het licht, zet een wijntje erbij en genieten maar. Daarnaast kun je prima richting restaurant kwaliteit eten gaan, indien je vaker kookt. Varieer met de recepten en daag jezelf uit!

Nadelen

Zelf koken kost tijd en moeite. Het begint bij het uitdenken van het recept. Vervolgens moeten er ingrediënten gehaald worden. Afhankelijk van het recept, moet je soms lang in de keuken staan. Bovendien krijg je de afwas voor de kiezen. Al heeft het merendeel van de Nederlanders en Belgen inmiddels wel een vaatwasser.