Wanneer je last hebt van gasvorming of obstipatie, dan kan het verstandig zijn om jouw dieet onder de loep te nemen. Je kunt jouw darmen namelijk een handje helpen door middel van het eten van de juiste soorten voeding. Het is dus niet verwonderlijk dat ook tal van soorten tapas jouw darmflora in positieve zin kunnen beïnvloeden.

Beter gezegd, je hoeft jezelf niet perse te wenden tot supplementen zoals probiotica, waarmee je jouw darmflora kunt verbeteren. Voeding zou immers als de basis van een goedwerkend darmsysteem gezien moeten worden. Lees verder om erachter te komen hoe licht verteerbare tapas jouw darmklachten kunnen verminderen.

Dit is hoe licht verteerbare tapas een positief effect op jouw darmen heeft

Laten we eerst eens kijken hoe licht verteerbaar eten gedefinieerd kan worden. Eten dat licht verteerbaar is, bestaat grotendeels uit voedingssoorten die weinig tot geen vezels bevatten. Maar waarom zou je vezels vermijden? Een goede vraag! We lichten het graag onderstaand toe.

Het zit zo: Jouw lichaam heeft van nature moeite met het verteren van vezels. Daardoor komen er een hoop vezels in jouw darmen terecht, waar ze vervolgens voor problemen kunnen zorgen. Op die manier ontstaat er een disbalans in het verteringsproces. Dit leidt tot gezondheidsklachten zoals gasvorming en constipatie. Wanneer je deze klachten bemerkt, is het dus een goed plan om te kijken naar de vezelarme voedingsmiddelen die je eenvoudig kunt toevoegen aan jouw dieet.

Door licht verteerbaar eten als uitgangspunt te nemen, zul je naar alle waarschijnlijkheid binnen een kort tijdsbestek merken dat jouw stoelgang verbetert en andere darm-gerelateerde klachten verminderen dan wel verdwijnen. Als echte tapasliefhebber vraag je jezelf wellicht af welke soorten tapas licht verteerbaar zijn. Lees snel verder om daarachter te komen!

Welke voeding is geschikt om te gebruiken in licht verteerbare tapas?

Zoals eerder beschreven in dit artikel, zijn supplementen met probiotica één van de manieren om jouw darmflora een boost te geven. Naast supplementen zijn er alsmede voedingssoorten die veel natuurlijke probiotica bevatten. Deze soorten voeding zijn dus zeer geschikt om te gebruiken in tapas. Daarbij is het eveneens belangrijk dat de voedingsmiddelen licht verteerbaar zijn, oftewel weinig vezels bevatten. De gouden combinatie is dus licht verteerbare voeding én voeding met veel natuurlijke probiotica.

Wil je binnenkort een lekker tapasrecept klaarmaken en daarnaast jouw darmen helpen? Richt je dan op het toevoegen van gefermenteerde voedingsmiddelen – zoals bijvoorbeeld augurken, zuurkool en kimchi – aan jouw gerecht. Enerzijds zijn deze voedingssoorten licht verteerbaar en anderzijds kunnen ze aangemerkt worden als een natuurlijk probioticum. Een prima keuze dus om constipatie tegen te gaan en gasvorming te reduceren. Zoek dus idealiter naar tapasrecepten bestaande uit deze soorten voeding, of voeg ze zelf toe aan de recepten die jij lekker vindt.